Hava Durumu

Kaliteye buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 08:14
Ülkemizde toplam kalite çalışmalarının ve EFQM modelinin lokomotifi Kal Der oldu. Kal Der kurulduğu günden beri düzenlediği sempozyum, eğitim ve çalıştaylarla  kalite kavramının gelişmesi ve benimsenmesi noktasında önemli bir misyonu yerine getiriyor.
Kal Der Bursa Şubesi de genel merkezinin doğrultusunda ülkemizdeki en aktif şube olarak bu rekabet edebilmedeki olmazsa olmaz aracın (Toplam Kalite-EFQM modelinin) Bursa’da tanıtıcısı ve yayıcısı oldu.
Bugün Kal Der Bursa Şubesi’nin Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği BUSİAD ile birlikte düzenlediği Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 13.’sünü izleyeceğiz.
İki gün sürecek “Mükemmeliğe Yolculuk” temalı sempozyum bu sabah açılış konuşmalarının ardından ana oturumunda CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen  yönetiminde Türkiye’nin ilk CEO’su Sabancı Holding eski Ceo’su Hazım Kantarcı,  “Efsane Devrim Otomobili” mühendislerinden Halil Kaya Gedik’in kızı  Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik konuşacak.
Ayrıca paralel oturumlar, yaşam kalitesi oturumu ile uzmanlardan poster sunumlar, karikatür sergisi, imza günü ve finalde yarın 2014 Bursa Kalite Ödül Töreni gerçekleşecek. Bursa Kalite Ödülü töreni Carnaval Turco’nun perküsyon gösterisi ile renklenecek.
Bu arada sempozyumdan bir gün önce dün sempozyum kapsamındaki çalıştaylar yapıldı. Bu kapsamda Zihinsel Detoks başlıklı ve sevgili Ömer Çam’ın vermiş olduğu eğitime katıldım. Çok keyifli ve renkli bir eğitimdi. Yaşamı başlı başına bir roman olacak olan Ömer Çam’a verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum.
Bu arada bakalım yarın Bursa Kalite Ödülleri özel kurumlar ve kamu kurumları arasında kimler alacak?
Ayrıca bugün bayinizden gazetenizin yanında Kalite Sempozyumu özel ekini de istemeyi unutmayın.

BUTEKOM’da eğitim vardı

Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Merkezi (BUTEKOM) eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda  BEBKA destekli ve BTSO ile BUTEKOM tarafından yürütülen “Bursa Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi” projesi kapsamında Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda “TS EN ISO /IEC 17025 Temel Eğitim”i konulu seminer düzenlendi.
Bu eğitimi Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekin verdi. Eğitimde; kalibrasyon, izlenebilirlik, ölçüm belirsizliği ve akreditasyon terimleri üzerinde duruldu.
Eğitim sonunda Mustafa Ekin, “TS EN ISO /IEC 17025 uluslararası geçerliği olan bir standarttır. Bu standarda göre laboratuvarların işletim kurallarının nasıl olması gerektiğini, azami uluslararası standartlara göre hangi şartlarda akredite olabilecekleri ya da bu eğitimi alabilecekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdik. Eğitime katılan arkadaşlarımız, laboratuvarlarının uluslararası standartlara nasıl yükseltebileceğini öğrendi” dedi.

LÖSEV’den seminer

Lösemili Çocuklar Vakfı, LÖSEV  farkındalık yaratmak ve destek sağlamak amacıyla çeşitli projelere imza atıyor.
Bu çerçevede LÖSEV “Kanser Kaderimiz Olmayacak” adıyla bir projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında “Kanser Korunma Yolları, Temel Hasta ve Özlük Hakları” isimli bir seminer düzenleniyor.
Bu seminer salı günü saat 14:00’te Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Proje aynı zamanda Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen  Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında da desteklenmekte.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.