Hava Durumu

Kantarın Topuzu sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 04:46
Tarih boyunca ticaret ve bilimde ölçü önemli bir yer tutmuştur. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde, bugün saat 19.00’da ziyarete açılacak olan “Kantarın Topuzu” sergisi de farklı dönemlere ait terazi, ağırlık ve ölçü aletlerini bir araya getirerek bize tarihte yolculuk yaptırıyor.
Sergi tüm ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.
Anımsayacağınız gibi Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi daha öncesinde  “Eski Hamam Eski Tas”, “Atlı Karınca; Oyuncaklar”, “Zaman Makineleri; Saatler” ve “İşte Benim Zeki Müren” gibi çok sayıda özel sergiye ev sahipliği yaptı.



Tanınmış koleksiyoner A. Naim Arnas’ın koleksiyonunda yer alan farklı dönemlere ait terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan serginin ilk ziyaretçisi Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç olmuştu. 
Rahmi M. Koç, sergiyi “Kapsamlı bir koleksiyon, aynı zamanda Anadolu’da ticari ve toplumsal hayata dair önemli ipuçları veren tarihsel bir yolculuk” olarak tanımlamıştı.
Sergide Eski Mısır’dan Roma Medeniyeti ve Bizans’a; oradan da yakın tarihimize uzanan bir yolculuk yapıyorsunuz.

Eğitim dönemi hayırlı olsun

Dün yeni bir eğitim dönemi başladı. Sıkıntılı bir sürecin arkasından yeni başlayan dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Ve başlangıçta tüm eğitim camiamıza ve velilerimize çeşitli aksaklıklarla karşılaşsalar da sabırlı olmalarını öneriyorum. 
Tüm taşlar zamanı gelince yerine oturur. Yeni dönem öğretmen, öğrenci, velilerimiz için  huzurlu günlerle dolu olsun.

Bursalı sanatçıların Roma sergisi



Bursalı 12 sanatçı 17-21 Eylül tarihleri arasında Roma Tivoli’deki Quintessenze Uluslararası Karma Sergi’sine katıldı. Bu uluslararası sergide çeşitli ülkelerden 85 sanatçının eserleri yer aldı.
Sergiye katılan sanatçılarımız  “Lale Aghayeva Ürek, Sabahat Bayar, Banu Biçen, Meral Tekcan, Esra Çubuk, Merve Bekket, Seray Artut, İhsan Özuysal, Cüneyt Şenyavaş, Rıdvan Coşkun, Pelin Özer, Huri Aykut Ülker”di. 
Sanatçı Huri Aykut Ülker serginin çok başarılı geçtiğini ve ilgi gördüklerini söyledi.
Kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.