Hava Durumu

Kazakistan, Birjan ve Sara

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2014 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 09:00

53. Uluslararası Bursa Festivali’, ‘Birjan ve Sara’ adlı Kazak Milli Operası şaheserini Bursalı sanatseverlerle buluşturdu.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası sanatçıları ve Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sahnelenen gösteri, büyük beğeni topladı.
Operayı izleyenler arasında Türksoy Genel Sekreteri ve Kazakistan Kültür eski Bakanı Prof. Düsen Kaseinov, AK Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve Kazakistan Ankara eski Büyükelçisi Bağdad Amreyev de vardı.
Onlarla bir hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedim.
Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelerden gelen konuk sanatçıların katılımıyla sahnelenen Birjan ve Sara operası, ünlü Kazak besteci Mukan Tölebayev’in eseri.

 

Çağrışan Okulları

Bursa’nın özel okulları içindeki ilk özel Sosyal Bilimler Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi açılıyor.
Çağrışan Okulları bünyesinde, hem ilkokul ve ortaokul ile Çağrışan Güzel Sanatlar Lisesi ve Çağrışan Sosyal Bilimler Lisesi yeni dönem eğitime başlıyor.
Mudanya Yolu’ndaki okulların sahibi Yasemin Sakarya.
Çağrışan Okulları’nda İlköğretimin müdürlüğünü Serap Dedeoğlu ve lisenin müdürlüğünü ise Bursa Erkek Lisesi’nde yıllarca yöneticilik yapmış olan Muammer Kökkoparan yapacak.
Her şeyin sayısala endekslendiği at yarışına dönen bir eğitim ve özel eğitim sistemi içinde, özel eğitim kurumlarının Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar alanlarına yatırım yapmalarını önemsiyorum.
Bu noktada girişim sahibi Yasemin Sakarya’yı kutluyorum. Yolları açık olsun.


53. Festivale, 53 Sanatçı sergisi

 53. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 53 sanatçının eserlerinin sergileneceği karma sergi, dün 18.00’de Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde açıldı.
İlginçtir bu organizasyon bilinçli olarak olmasa da 53. festivale, 53 sanatçının karma sergisi denk geldi.
Evet, sergiye katkı koyan tüm sanatçılarımızı gönülden kutluyorum.
Sergiyi gezmenizi öneriyorum.


Bakan Işık Bursa’da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, BTSO’nun davetlisi olarak yarın Bursa’ya geliyor.
Bakan Fikri Işık, Bursa ziyareti kapsamında ilk olarak saat 11:00’de BTSO Bursa Raylı Sistemler ve Uzay-Savunma-Havacılık Kümelenmesi üyeleri ile bir araya gelecek.
BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenecek toplantıda, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Bakan Fikri Işık konuşma yapacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.