Hava Durumu

Kılıçdaroğlu Gökdere’de

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2014 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2014 09:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerle ilgili seçim mitinglerine dün başladı. Kemal Kılıçdaroğlu dün Çanakkale ve Balıkesir mitingleri ile startını verdi. Kılıçdaroğlu’nun miting maratonu 29 Mart İstanbul mitingi ile sona eriyor.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu çerçevede bugün “Bursa Mitingi” için kentimize geliyor. Yalova’da düzenlenecek mitingin ardından 15:15’te Yalova’dan helikopterle hareket edecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 15:25’te Burulaş pistine inecek. Buradan Gökdere’ye geçecek olan Kılıçdaroğlu orada saat 16:00’da Bursa Mitingi’ni gerçekleştirecek.
Kemal Kılıçdaroğlu mi-ting sonrası Yenişehir Havaalanı’ na geçecek ve 17:30’da Bursa’dan uçakla Ankara’ya dönecek.
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada CHP İl Başkanı Metin Çelik, seçimi kazanmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan örgütün yakaladığı coşku ve bütünlüğün, tıpkı 9 Ocak’ta olduğu gibi 1 Mart mitingine de yansıyacağını belirterek, şunları söyledi:
“Örgütüme inanıyor ve güveniyorum. Genel Başkanımızı en iyi şekilde ağırlamak ve geniş katılımlı bir miting için vargücümüzle çalışacağız. 1 Mart’taki mitingimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara, yani zafere yürüyüşünün habercisi olacaktır.”CHP yerel seçimlerde adaylık sürecinde bazı sıkıntılar yaşamıştı. Bakalım miting ve seçim sonuçları nasıl olacak?

Mimarlarda Şimşek dönemi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 15. genel kurulu ardından görev dağılımını yaptı ve yeni başkanı Can Şimşek oldu.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin, Can Şimşek’in başkanlığındaki yönetimi şu isimlerden oluşuyor:“ Erdem Yurdusever, Banu Bayrak Tümer, Üzeyir Güven, Nizamettin Kaya, Burçak Şirin ve Seyhun Öner”Can Şimşek, seviyeli bir genel kurul ve seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, “Mimarlar Odası, kentliler adına, kenti yönetenlere, gerektiğinde önerilerde bulunan, gerektiğinde de uyarı ve ikaz görevini yerine getiren önemli bir akademik odadır. Daha dinamik ve proaktif bir oda olacağız. Sesimiz daha gür çıkacak” dedi.
Can Şimşek ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

BUFSAD’dan seçim fotosu

Kentimizin fotoğraf alanındaki etkin derneği BUFSAD mart ayında bir fotoğraf yarışması düzenliyor.Ayın fotoğrafı yarışmasının teması “Seçim” üzerine kurgulanmış. Yarışmaya BUFSAD üyeleri ve BUFSAD eğitimlerine katılanlar, 3’er fotoğraf ile katılabilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi 31 Mart saat 14:00’te bitiyor.
Değerlendirme Nihat Küçük tarafından aynı gün yapılacak.

Gürpınar ve Gulyabani

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ölümünün 70. yılı anısına, kendisinin unutulmaz eserleri arasında sayılan “Gulyabani” isimli eseri tiyatro sahnesine taşınıyor. Türk edebiyatının önemli ismi Hüseyin Rahmi Gürpınar, 1864-1944 yılları arasında yaşadı ve edebiyat dünyamıza 54 oyun ve roman bıraktı. Bu değerli yazarımızın Gulyabani’si, Lale Oraloğlu’nun uyarlamasıyla, Volkan Özgömeç’in yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunun provaları bir süre önce Tayyare Kültür Merkezi’nde başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu etkinlik için gün sayıyor. Oyunun prömiyeri 13 Mart’ta TKM’de. Volkan Özgömeç’in yönettiği oyunun, kostümlerini Funda Çebi, müziğini Murat Gedikli-Ahmet Baran, danslarını da Ferdi Yıldız hazırladı.13 Mart’ta Gulyabani’yi hep birlikte izlemeyi unutmayalım.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.