Hava Durumu

Kılıçdaroğlu meydanda

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2014 08:16

CHP olağanüstü genel kurulu bugün başlıyor. Bu kurultayın sonunda bir bildirge yayınlanacaktı ve bu bildirgeyi iki milletvekili hazırlıyordu.
Bu isimler  PM üyesi Ekrem Kerem Oktay ile CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’di.
Sonuçta bildirge konusunda vazgeçilmiş ve hazırlanna bildirge genel başkanın konuşması için oluşturulan havuza aktarılmış.
Ekonomik kalkınma, büyüme vurgusu, demokrasi ve  özgürlükler, hukuk ve demokrasi vurgusunun yapılacağı düşünülen Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun konuşması merakla beklenmekte.
Bu arada kulislerde yoğun bir isim sirkülasyonu yaşanıyor.
Nerede ise beni bile Parti Meclisi listesine koyacaklarını konuşacaklar.
Evet, CHP bugün ve yarın sabaha karşı üzerindeki taşları atacak ve 2015 seçimleri için yola koyulacak.
Genel arzu artık yeni birşeyler söylemek değli, yeni bir şeyler yapmak.

Baronun kokteyli

Bursa Barosu’nun  Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlediği kokteyle ilgi büyüktü.
Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu fuaye alanında gerçekleştirilen Yeni Adli Yılı açılış kokteyline, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Arslan, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Önceki Dönem Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, 1988-1990 Dönemi Bursa Barosu’nun 18. Başkanı Av. İsmail Acar, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Av. Güner Aklan, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Başkanı Av. Aslı Evke Yetkin, akademik odaların başkanları ve Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı.
Evet, buradan bir kez daha yeri adli yılın yargımıza hayırlı olmasını diliyorum.

1. Uluslararası İpek yolu Festivali

Çin Kültür Ataşesi  Wang Chao  Tarihi İpek Yolu Projesi çerçevesinde yapılacak “1. Uluslararası İpek Yolu Sanat Festivali”nin hazırlıkları devam ediyor.
Çin’de 21-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek bu festivale Bursa Kültür ve Sanat Vakfı’ndan da Bursa Karagöz Halk Dansları ekibi davet edildi.
Festival eski Çin imparatorlarının askerlerinin heykellerinin bulunduğu o görkemli yeraltı mezarının bulunduğu kent olan  Xian kentinde yapılıyor.
Organizasyona Xian-Bursa kardeş şehirler fahri temsilcisi Nejat Yahya da destek veriyor.

Büyükataman  Kılıç’a soru  önergesi verdi

MHP Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a verdiği soru önergesinde yurt konusuna değindi.
Bui yıl yurtlara alınacak öğrenciler ile ilgili bazı sıkıntıları dile getiren İsmet Büyükataman, yurt sayılarından, yurtlarda kalan öğrenci sayılarına ve bu konuya AK Parti müdahalesi olup, olmadığına kadar birçok konuda soru sordu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.