Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’na mektuba, yanıt var

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2012 01:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2012 01:37

Ama bu mektuba CHP Bursa Milletvekili ve ODTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aykan Erdemir’den yanıt geldi…
4 Aralık 2012 tarihli "Kemal Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup" başlıklı yazımı ilgi ve beğeniyle okuduğunu, yazıda çağımızın gerektirdiği bilgi temelli siyasetin gerekliliklerine dikkat çekmekte ve CHP'ye çok önemli tavsiye ve uyarılarda bulunduğumu belirterek                       “Gerçekten de düzenli anketler, odak grup çalışmaları, derinlemesine görüşmeler, etnografik saha araştırmaları, mikro hedefleme çalışmaları, internet, sosyal medya ve mobil platformların etkin kullanımı siyasette başarı için şart. CHP'nin bu konuda eksiklikleri olduğu benim de katıldığım bir (öz)eleştiridir. Bu eksikliğin bilinciyle Mayıs 2010'dan bugüne kadar geçen iki buçuk yıllık sürede Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) Başkanı Prof.Dr. Sencer Ayata'nın önderliğinde çok önemli çalışmalar yürüttük. Bu çabalarımızdan kısa da olsa söz etmek isterim.” diyor…
CHP BYKP ÇALIŞMALARI
Aykan Erdemir son iki buçuk yılda Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ‘nun çalışmalarına atıfta bulunarak çalışmaları şöyle özetliyor:
“Bu son ikibuçuk yıl BYKP açısından son derece verimli bir dönem oldu. Aile Sigortası, Sivil Toplum, Demokrasi ve Bilgi Toplumu başta olmak üzere 10 rapor yayımlandı. TÜBA, Eğitim, Gençlik, İş Kazaları ve Nefret Suçları gibi konularda 9 politika notu paylaşıldı. Phoenix Yayınevi işbirliğiyle sosyal demokrasi alanındaki 10 temel eserin çevirisi yapılarak dilimize kazandırıldı. Bunlara ek olarak Türkiye genelinde ilk defa büyük örneklemli bir anket çalışması yürütülerek seçim kampanyası ve medya planlamasında mikro hedefleme yönteminin kullanımı için altyapı oluşturuldu.
Yine bu dönem ilk defa siyasi analizlerimizde derinlemesine görüşme ve odak grup verilerinden faydalanma olanağı bulduk. Seçim kampanyası döneminde benim de sorumlusu olduğum İnteraktif Medya Birimi ilk defa internet ve sosyal medyada Twitter, Facebook ve YouTube gibi mecralarda "viral iletişim" yöntemlerinden de faydalanan çalışmalar yürüttü. Halihazırda mobil platformlar için tümleşik (native) aplikasyonlar geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyorum. Bizim açımızdan bu iki buçuk yıl çok yoğun çalışmalarla geçti, çok büyük bir aşama kaydettik ama sizin de gayet haklı olarak vurguladığınız gibi daha katetmemiz gereken çok mesafe var.”

ERDEMİR: “CHP’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK SINAV”
Önümüzdeki süreçte CHP'yi bekleyen en büyük sınav BYKP bünyesinde gerçekleştirilen bu çalışmaları partinin her düzeyinde uygulamaya geçirebilmesi olduğunu söyleyen Aykan Erdemir, şöyle devam ediyor:
“ Bu da alışılmış "kara düzen" siyasetin dışına çıkabilecek ve bilgi temelli siyaset için gereken "yaşam boyu öğrenme" anlayışını hayata geçirebilecek partililer gerektiriyor. Bu noktada sizin de işaret ettiğiniz etkin insan kaynağı yönetimi ve gençliğin hareketlendirilmesi anahtar rol oynayacak.

CHP bilgi toplumunun gereklerine yanıt verebilecek 40 yaş altı siyasetçilerden partinin tüm kademelerinde yararlanabildiği sürece başarıyı yakalayabilecektir. Prof.Dr. Sencer Ayata ve BYKP'nin bu kadar kısa bir sürede bu derece zengin çıktı üretebilmesinin sırrı büyük çoğunluğu 30'lu yaşlarında olan bilim insanları ve uzmanlarla çalışıyor olmasıdır. CHP'nin diğer birimlerinde de 38 yaşında Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, 36 yaşında Çalışma Bakanı olan Bülent Ecevit'in, 32 yaşında Ankara Belediye Başkanı olan Ali Dinçer'in mirasına ve vizyonuna sahip çıkıldığında sosyal demokrasinin iktidarı da gelecektir.”

SONSÖZ
Bana göre CHP de seçimler öncesi ilk sınavını kendi içinde verecek. Bakalım bu süreçte CHP içinde bilim ve değişim mi galip gelecek, yoksa konservatif değişmeyen yapısı  mı?
Bekleyip, göreceğiz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.