Hava Durumu

Kılıçdaroğlu‘ndan ekonomi projesi

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2014 07:55

CHP 4-5 Eylül’de genel kurula gidiyor. Kılıçdaroğlu’nun karşısına Muharrem İnce çıktı. Önümüzdeki hafta yapılacak genel kurulun özünde sonucu belli.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1250’nin üzerinde delegenin oy kullanacağı genel kurulu bana göre 1000’in üzerinde oy alarak kazanır. Bu sonucu aşağı yukarı herkes tahmin ediyor.
Ama muhalefetin hedefi Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ni delmek.
Anımsayacağınız gibi son genel kurulda bu liste 4 kişi tarafından delinmişti.
Genel kurulda bir de Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin ne olacağı tartışılıyor.
Kılıçdaroğlu merkez sağa yüklendi, muhafazakar kesime yüklendi, flash ve popüler isimlere yüklendi. Bunların hepsini denedi. Bir bağlamda tutmadı.
Bu genel kurulda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni ekonomi projesi ve gençlik üzerine bir konuşama kurgulayacağı konuşuluyor.

Celal Bayar anıldı

Celal Bayar, İstiklal Harbi ve Milli Mücadele’nin Galip Hoca'sı. Bursa Umurbey doğumlu.  Bayar, Atatürk’ün başbakanı, Demokrat Parti’nin Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sivil Cumhurbaşkanı.
Vefatının 28. yıldönümünde Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki anıt mezarı başında düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.
Anma törenine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Celal Bayar’ın torununun oğlu Teoman Naskali ve eşi, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Celal Bayar’ın ailesine taziyede bulunulmasının ardından Başbakan Yardımcısı İşler ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ile törene katılanlar, Celal Bayar Müzesi’ni ve evini gezdi.

CHP bildirgesine Bursa imzası

CHP'nin 5 - 6 Eylül tarihinde düzenleyeceği olağanüstü kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni vizyonunu bir  bildirge ile açıklayacak.
Bu önemli bildirgenin hazırlanışı, parti içinde görev alan iki genç milletvekili tarafından yapılıyor.
Bu isimler  PM üyesi Ekrem Kerem Oktay ile CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir. Bu bildirgede öncelikle CHP’nin topluma yeni lanse edeceği ekonomik modelinin de yer alması,  emeğe, insan haklarına, eşitliğe, ekonomik kalkınmaya, laikliğe vurgu yapılması bekleniyor.
Bu konu Bursa açısından da önemli. Çünkü, Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa’nın CHP içindeki ağırlığı yok denilecek kadar az.
Aykan Erdemir’i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.