Hava Durumu

Kömürü terk ediş raporu

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2017 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 08:02

Dünyamız hızla kirlenmekte. Bunun temel nedenlerinin başında fosil yakıtlar (Kömür, doğalgaz) gelmekte. İki düşünce kuruluşu Sürdürülebilir Kalkınma ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IDDRI) ile İklim Stratejileri kuruluşları "Kömürü Terk Ediş Süreci" raporu adlı bir çalışmayı 26 Haziran'da yayınladı.
Raporda, daha önce Hollanda, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan kömürü terk etme süreçleri incelenerek, bu süreçlerden çıkan temel dersler ortaya konuldu.
Uzmanlar kömür kullanımını kısıtlamadan ve kömürden enerji üretimini zamanında sonlandırmadan Paris İklim Değişikliği Anlaşması'nın amaçlarına ulaşmanın imkansızlığına vurgu yapıyor.
Raporun ana sonuçları "Kömürün terk edilmesi kaçınılmaz. Doğru hazırlıklar yapıldığı takdirde, adil bir dönüşüm mümkün. Ancak, adil bir dönüşüm için de vakit giderek daralıyor" başlıkları altında toplandı.
Konu ekonomik olarak değerlendirildiğinde de, adil bir geçiş süreci yürütmenin, konu hakkında hiç adım atmamaktan daha ekonomik olduğu ortaya çıkıyor.

-13. Leylek Festivali

Karacabey Belediyesi'nin bu yıl 13'üncüsünü düzenlemeye hazırlandığı "Uluslararası Leylek Festivali", 8-9 Temmuz tarihlerinde, Karacabey'e bağlı Eskikarağaç Mahallesi'nde yapılacak.
Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne üye olarak, Türkiye'nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olann Karacabey'de, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, etkinliklere, tüm Bursalıların davetli olduğunu duyurdu.

-BUTEKOM tamgaz gidiyor

Tam açılımı ile Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), BTSO'nun yeni vizyonuyla tekstil şirketlerin çözüm ortağı oldu.
DOSAB'da 13 bin metrekarelik yeni bir komplekse sahip olan BUTEKOM, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi aracılığıyla sektörün inovasyon odaklı büyümesine öncülük ediyor. Bu merkezimizde tekstil ve hazır giyim sektörlerine yönelik 1220 farklı test yapabilmekte.


Merkezin açılış töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.
Özetle BUTEKOM tam gaz gidiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.