Hava Durumu

Konservatuvarımız yetenekleri arıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2020 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 07:59

Kentimizin önemli değerlerinden biri Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'dır. Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, evrensel çoksesli müzik eğitimi vererek, öncelikle şehrimizin daha sonra da ülkemizin müzik yaşamına katkıda bulunacak bir kuruma duyulan gereksinimi karşılamak üzere 1998 yılında dönemin rektörü rahmetli Prof.Dr. Ayhan Kızıl tarafından kuruldu. Rahmetli Ayhan Kızıl hocanın Bursa'ya kattığı önemli değerlerden birisiydi, konservatuvar.
Kurumda ilk müdür olarak Prof.İsmail Göğüş ve daha sonraları kuruma öğretim üyesi olarak katılacak olan Prof.Koral Çalgan ise danışman olarak görev aldı.
Bu değerli kurumumuz bünyesinde ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim sürecini kapsıyor.
İlk olarak Devlet Konservatuvarı 1998'de, 152 Evler (Eski Eğitim Fakültesi) Yerleşkesi'nde tadilatı yapılarak tahsis edilen (C Blok) binada eğitime başladı ve ardından Görükle Kampusu içindeki modern binasına kavuştu.

GENÇ YETENEKLER ARIYOR

Şimdi, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı "Genç Yetenekler Arıyor." 01 - 29 Haziran 2020 tarihleri arasında bu yetenekler arasında yer almak noktasında başvuru olanağı var. Bu başvuruların ardından 1-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında da sınavlar yapılacak.
Bu sınavlarda ortaokul 5. sınıf tam zamanlı ve ilkokul 3-4. sınıf yarı zamanlı öğrenciler değerlendirilecek.
Evet, bu değerli kurumumuz bugüne kadar birçok genç yeteneği müzik dünyasına kazandırdı. Genç yetenekler çekinmeyin ve sınava girin.

İHRACAT RAKAMLARI

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin(UİB) mayıs ayındaki ihracatı, 1 milyar 220 milyon 454 bin dolar. UİB'in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise 27,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında 1 milyar 28 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise 23,1 milyar dolar olarak açıklandı.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB), Mayıs ayında 44,3 milyon dolarlık ihracata imza attı. UTİB'in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise 1 milyar 21 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.
Mayıs ayında 34,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 614,2 milyon dolar olarak açıklandı.


Mayıs ayında 11,2 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 161,2 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.
Mayıs ayında 7,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 127,3 milyon dolar seviyelerinde dış satışa imza attı.
Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve 'diğer' başlığı altında listelenen sektörlerin mayıs ayı ihracatı ise 94 milyon dolar olarak açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.