Hava Durumu

KOSGEB ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 07:37
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  ülkemizde KOBİ’lere önemli destekler sağlayan bir kuruluştur. Bu kuruluşumuz 12 Nisan 1990 tarihinde kabul edilen 3624 sayılı kanunla kurulmuştu.
Kuruluşun yasal dayanağı ise  şöyle açıklanıyor:
“Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, kurulmuştur.” 
KOSGEB’in geleneksel olarak düzenlediği “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri”nin dördüncüsü bu yılda yapılıyor. Yarışmaya katılmak için son başvuru 16 Ağustos tarihinde.
Ödüller için başvurular tüm  hızıyla sürüyor.
KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ, “Yılın Çevre Dostu KOBİ Ödülü kategorisinin de eklendiği ödüller için bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödüllerimize başvurmak isteyen firmalar arasından KOSGEB veri tabanında kayıtlı ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı olanlar başvurularını Hata! Köprü başvurusu geçerli değil. sayfasından gerçekleştirebilirler” dedi.
Ulusal bazdaki bu yarışmada geçtiğimiz yıl Bursalı girişimcilerimiz 5 ödülün sahibi olmuştu. KOBİ ödülleri dört dalda ve girişimci ödülleri de dört dalda veriliyor.

İrgil’den Batı OSB sorusu

Kentimizin gündeminde bir süredir Batı OSB konusu var. Bu konu ile ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Başbakan ve Sanayi Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Dr.Ceyhun İrgil’in yanıtlarını aradığı sorulardan bazıları şunlar:
“Bursa’da kaç OSB ve ıslah OSB vardır? Fiilen kullanılan gözüken ancak üretim yapılmayan kaç parsel vardır ve alanları ne kadardır? Planlarda belirlenmiş kaç sanayi bölgesi vardır? Planlanmış ve tanımlanmış 25 sanayi bölgesinde, neredeyse yarısını oluşturan 20 milyon metrekareye ulaşan boş duran sanayi parsellerinin nasıl doldurulacağı belirlenmiş midir? Batı OSB olarak sınırları belirlenen bu bölgeden son iki yıldır kimler arsa almıştır? Planlanmış ve tanımlanmış sanayi bölgelerinin neredeyse yarısı, 20 milyon metrekare sanayi parseli boş dururken verimli tarım arazileri üzerinde yeni bir OSB açılmasının gerekçesi nedir?”
Bakalım İrgil sorularına ne yanıtlar alacak?

Banka kredi borçları

Bankacı bir dostum bankalara olan kredi borçları ile ilgili son durumu çıkarmış. Sizlerle paylaşıyorum:
“Bireysel krediler toplamı 392 milyar (31.12.2014 itibariyle 356), Bireysel kredi kullanan kişi sayısı 24 milyon 700 bin, İstanbul’un payı  38 milyar, Son 1 yılda en çok ihtiyaç kredisi kullanan iller Van – Hakkari ve Tunceli, kredi kartı riski 70 milyar, kredi kartı kullanan kişi sayısı 20 milyon 500 bin, kredi kartı riskinde 1 yılda en fazla büyüyen il  Adıyaman ve Kars, kredi kartında batık oranı en yüksek iller  Adana ve Diyarbakır.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.