Hava Durumu

Küçüksarı: “CHP seçime hazır”

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2015 08:18
CHP pazar günü yapılacak seçimleri oluşturdukları Seçim Koordinasyon Merkezi’nden takip edecek. Bu merkezin başına CHP İl Başkanı Zafer Yıldız tarafından Ali Küçüksarı getirildi.
Ali Küçüksarı, İl Başkanımızın direktifleri doğrultusunda CHP olarak seçimi son derece teknolojik bir altyapı ile takip edeceklerini belirterek, bu çalışmayı ilçe merkezlerimizle koordineli biçimde yürüteceğiz, dedi ve şunları söyledi:
“5962 sandıkta hepsinde sandık görevlimiz ve müşahidimiz hazır. Ayrıca yedekleri de hazır. 400’e yakın okulda da okul sorumlularımız, ayrıca mahalle sorumlularımız olacak. Merkezde 70 toplamda 110 avukatla seçimi takip edeceğiz. Islak imzalı tutanakların toplanmasına özen gösteriyoruz. Bilgi işlem merkezimizde 80 kişi bilgisayarları ile kontrol yapacak. Ayrıca tüm adaylarımız da devrede olacak. Üyelerimiz ve gönüllülerimizle yaklaşık 11 bini aşan bir ekiple seçimi takip edeceğiz.”

BOSİAD’ın yarışması

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin “Çevreci Üretim, Temiz Gelecek” sloganıyla ilk kez düzenlediği “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması”  sonuçlandı.
Yarışmada Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar arasında çevre altyapısını kurmuş, üretim ve hizmet faaliyetlerinde hem mevzuat hem de uygulamada gerçek bir çevreci yaklaşım sergileyen ve duyarlılığı olan sanayi tesisleri içerisinden en duyarlı olanları tespit edilmeye çalışıldı.
Yarışma sonunda “Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler” kategorisinde  Rudolf Duraner,  “Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler” kategorisinde  İpeker  Tekstil  ve “İzin-Lisan Muafiyeti Olan Tesisler “ kategorisinde de Beyçelik Gestamp ödül almaya hak kazandı.
BOSİAD Başkanı İlker Oral “Ödül alan firmalarımız adına BOSİAD sosyal tesislerimizin  bahçesine  birer mavi ladin ağacı dikmiş bulunmaktayız. Yarışmaya katılan 31 firmaya da sertifikalarını takdim etmekten mutluyuz. Çevreye duyarlı firmalarımızı kutluyorum” dedi.

Otomotivde parite kayıpları

Otomotiv endüstrisi ihracatı mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 27 geriledi. Bu yılki ihracat bir milyar 482 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Otomotiv ihracatında euro/dolar paritesinden kaynaklanan kayıplar gittikçe büyüyor. Bu rakam son 5 ayda toplamda bir milyar 350 milyon doları buldu. Eğer bu kayıp olmasaydı,  yılın 5 aylık döneminde ihracat 10 milyar dolara dayanacaktı. 
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, “Paritenin yanı sıra üretimde yaşanan duraklama da binek otomobiller ile eşya taşımaya mahsus ticari araçların ihracatının azalmasında etkili oldu” diye konuştu.
Otomotiv endüstrisi buna göre mayısta ihracatta parite kaynaklı olarak 236 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.