Hava Durumu

Kumyaka’dan dünyaya barış mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2015 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 08:32
Mudanya Kumyaka dün bayram yeri gibiydi.
Mudanya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamındaki deniz üzerinde 460 kişiyle oluşturduğu “barış sembolü” ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girme başarısı gösterdi
Pazar sabahı 08:30’dan itibaren Kumyaka sahilinde büyük bir hareketlilik yaşandı.  
Resmi Guinness hakemi ve gözlemcilerinin huzurunda, 460 kişinin katılımıyla su üzerinde oluşturulan barış sembolü ile Bursa bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.
Deniz üzerinde oluşturulan barış sembolü, gönüllülerin dubalara tutunarak 5 dakika hareket etmeden  uzanmasıyla tamamlandı.
Evet, böylece pazar günü  iki mutlu olayı birden kutladık.
Bu arada bazı aksaklıklar da yaşandı. 
Bunlardan biri de daha önceden kayıt yaptırıp, form dolduran ve formları kabul edilen 50’ye yakın kişi dene-meye katılamadı. 
Bu gençlerimiz sabahın 08:30’undan beri bekliyorlardı.

DOSAB’dan girişim

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi dün önemli bir girişimde bulundu.
Göynüklü ve Çağrışan Mahalleleri’nde kırsal kesiminde etkili olan yangınla ilgili olarak DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı        Ferudun Kahraman şu açıklamayı yaptı:
“Maalesef 50 hektarlık bir ormanlık alan  yandı. Buna çok üzüldük. Tesellimiz yerleşim yerlerine sıçramadan önlenmesi ve can kaybının olmaması oldu. 12 saatlik aralıksız çalışma sonrası yangını kontrol altına alan tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz.
Bundan sonra bizlere düşen görev Bursa Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız öncülüğünde yanan yerleri yeniden yeşillendirmek, yananın  ye-rine yenisini koymaktır. Biz DOSAB olarak üzerimize düşen görevi almaya hazırız. 
Sosyal sorumluluğumuz ve çevreye verdiğimiz önem gereği, DOSAB yanan bölgenin yeniden orman olması için yapılacak her çalışmada aktif görev almaya taliptir.”

Kimler vardı?

Tüm Bursa’yı üzen yangın felaketinin ardından pazar günü 30 Ağustos Zafer Bayramımız ile birlikte, Mudanya’nın başarısını kutladık.
Guinness Rekorlar Kitabı’na girme etkinliğini Kumyaka sahilinde bir süre Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkan Metin Şen ile birlikte izledik.
Bu arada uzaklardan CHP Bursa milletvekilleri Prof. Dr. Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal ve CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ı da gördüm.
Ayrıca bütün sahil Mudanyalı ve Bursalı izleyicilerle doluydu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.