Hava Durumu

Kutlu Payaslı kitabı

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2015 08:24
Çarşamba akşamı Almira Otel’de benim için özel önem taşıyan bir etkinlik vardı. Hüseyin Özdilek’in destekleriyle Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz seslerinden besteci, solist ve şef Kutlu Payaslı’nın hayatını anlattığım “Sanata adanmış bir ömür: Kutlu Payaslı” kitabının tanıtımını gerçekleştirdik.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, AK Parti eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu,  Hüseyin Özdilek, BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Ali İhsan Yeşilova, Halil Güleç, Fahrettin Soğuksu, Dr. Hüsamettin Olgun ile iş ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinin bir arada olduğu güzel bir gece yaşadık.
Gecede ben, Kutlu Payaslı ve Hüseyin Özdilek birer konuşma yaptık. Payaslı konuşmasında mutluluğunu dile getirerek Hüseyin Özdilek ve bana teşekkür etti. Hüseyin Özdilek ise Kutlu Payaslı’nın Türk sanat müziğimizdeki yerine dikkat çekerek, sanatçının kolay yetişmediğini, böyle değerlerin yaşamlarının bir biçimde kayıt altına alınmasının önemli olduğunu belirtti.
Gecenin sonunda Kutlu Payaslı bizlere küçük bir konser verdi

Fuat Keyman BUSİAD’daydı

BUSİAD’ın yıllardır geleneksel hale gelen etkinliklerinden biri de Çekirge Toplantıları.  Bu etkinliğin Nisan ayı konuğu, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi ve İstanbul Politika Merkezi (İPM) Direktörü Prof. Dr. E. Fuat Keyman’dı.
Altınceylan Gazella Balo Salonu’ndaki toplantının açılışında BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Merkez Bankası Beklenti Anketi’ne işaret ederek ekonomiye yönelik beklentilerde bozulma riski görüldüğünü söyledi. Demokrasinin sadece seçim dönemlerinde hatırlanacak ve sadece sandığın belirlediği bir olgu olmaması gerektiğinin altını çizen Baylan, “Demokrasi, tüm kurumların hukuka uygun hareket ettiği, özel mülkiyet haklarının genişlediği, kuralların toplumsal olarak içselleştirildiği bir yapıyı ifade ediyor. Öyle ki bu yapıda, özel ve kamusal aktörlerin davranışları belirli fren-denge mekanizmaları üzerinden gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.
Günal Baylan’ın konuşmasının ardından yeni BUSİAD üyeleri İbrahim Koçer ve Seyhan Güleç Karademir’e rozetlerini taktı. 
Keyman’ın yaptığı konuşmanın ana teması egemenlik, demokrasi ve seçimler üzerineydi. Özellikle demokrasi ve seçim konusunda gereklilikler ve yeterlilikler konusundaki kavramları açtı. Ayrıca geçtiğimiz seçim sonuçları üzerinden 7 Haziran seçimlerine bir projeksiyon yaptı.
Prof. Dr. E. Fuat Keyman, yaklaşan 7 Haziran seçimlerini Türkiye’de 1950’li yıllardan bu yana yapılan en kritik seçim olarak tanımlayarak, halihazırda Türkiye’de siyasi arenada bir belirsizlik olduğunu ve bu belirsizliğin seçim gününe kadar süreceğini söyledi. 

Sosyal Demokrasi Derneği’nden panel

Sosyal Demokrasi Derneği 2005 yılında kuruldu. Bu derneğimiz her yıl geleneksel hale getirdiği, güncel ülke gündemleriyle ilgili ve konusunda uzmanlaşmış panelistlerin katılımıyla bir veya iki panel etkinliği düzenliyor.
Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Şubesi de bugün Ördekli Kültür Merkezi’nde saat 13:00’te Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin’in de panelist olarak katılacağı “Seçim Sonrası Türkiye” konulu paneli düzenleyecek. 
Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hüsnü Taş, Bursalılar’ı etkinliğe davet ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.