Hava Durumu

‘Lions’lardan önemli girişim

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2014 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2014 07:39
1900’lü yılların başında dünyadaki yaşam süresi 50 yaşın altındaydı. Günümüzde  yaş  ortalaması son yüzyılda yüzde 62 arttı. 
Yansıtmalar 2050 yılında Çin, Hindistan ve Meksika ile birlikte Türkiye’de 65 yaşın üzerindeki nüfusun diğer nüfustan fazla olacağını göstermekte.
Yaş ilerlemesi ile ile birlikte yaşlılık ile ilgili bazı hastalıklar da artıyor. Bunların en çarpıcısı Alzheimer hastalığı. Bu hastalık Alman psikiyatrist Dr. Alois Alzheimer (14 Haziran 1864- 19 Aralık 1915) tarafından tanımlandı.
2011 yılında dönemin 118 K Federasyon Başkanı Neşe Yıldırım Lions Alzhemier Hasta Konukevi projesini ortaya atmıştı. Onun ardından Mehmet Yavaş, Ayşe Öztürk ve Nejat Yahya başkanlar döneminde de bu proje devam ettirildi. Çeşitli etkinliklerle kaynak yaratılmaya çalışıldı. Farkındalıklar yaratılmaya çalışıldı.
Sonunda Nilüfer Belediyesi ile bağış protokolü imzalandı. Ve şubat ayının içinde, 26 Şubat’ta Lions Alzheimer Konukevi’nin temeli Uluslararası Lions Kulüpler Başkanı Joseph Preston tarafından atılacak. 
İşte, bu önemli proje için Koza Lions Kulübü Başkanı Ayşe Güney ve arkadaşları geçtiğimiz cumartesi günü Ayşegül Aldinç’i ağırladılar. Babasını da bu hastalıktan kaybeden Aldinç’in konseri muhteşemdi.

Güney: Hedef Alzheimer Konukevi

Alzheimer Hastalığı’na yakalananlar ile yakınlarına bir nebze de olsa yardımda bulunmak amacıyla Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından çok anlamlı bir proje başlatıldığını belirten Koza Lions Kulübü başkanı Ayşe Güney, “118-K olarak yine el ele verip bir başarıya daha imza atalım dedik. Ortak projemiz olan Lions Alzheimer Hasta Konukevi, 3 yılda tamamlanması planlanan bu projeye katkı sağlamak, gelir getirmek amacıyla, dönemin ilk aktivitesi için Ayşegül Aldinç’i Bursa’da ağırladık. Konserden elde edilen geliri de Lions Alzheimer Hasta Konukevi’nin yapımına aktaracağız” dedi.
Güney’in konuşmasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya da, Lionların yine geniş bir aile olduklarını ispat ettiklerini dile getirerek, “Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa başlattığımız Alzheimer Hasta Konukevi projesi, bizler için büyük önem arz ediyor. Bu sene gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyalarının çoğunu Alzheimer projesine kaynak oluşturmak amacıyla hayata geçiriyoruz. Koza Lions Kulübü’ne de gelir getirici etkinlikler düzenlediği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Melvin Jones ne demişti?

Uluslararası Lions kulüplerini kuran Melvin Jones  yıllar önce toplumdaki sosyal yardımlaşma için şu sözleri dile getirmişti:
“Yardım için kimse eğilmedikçe, toplumda hiç kimse ayakta duramaz.”
Dünyada ve ülkemizde Lionslar bu felsefe ile hareket ediyor. 
Her ne kadar toplumun bazı kesimlerince olumsuz bir organizasyonmuş gibi gösterilmeye çalışsa da Lionslar bu toplum için katma değer yaratmaya, topluma katkı koymaya devam ediyor ve edecek. Hem de dik duruşlarıyla.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.