Hava Durumu

Lions’tan önemli buluşma

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2014 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2014 07:47
Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya, önemli bir organizasyona imza attı. Yahya’nın organizasyonunda üç semavi dinin Bursa’daki mensuplarından birer temsilci Lions Federasyon Merkezi’nde bir araya geldi.
Bu buluşmada Nejat Yahya ,  Alzheimer Hasta Bakım Evi hazırlıkları başta olmak üzere Lionların çalışmaları ve Lions kulüplerinin faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Bu buluşmada Yahya, “Çalışma programım ile görevliler albümünde yer verdiğim Sivil Üst Kurul üyelerimizden üç semavi din temsilcileri olan Müslüman din adamı Mustafa Kavurmacı, hristiyan din adamı İsmail Kulakçıoğlu ve Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Leon Elnekave Federasyon ofisimize beraberce  ziyaret yaptılar ve toplumsal konularımızı görüştük” dedi. 
Bu görüşmede Lions 118-K Yönetim çevresi geçen dönem genel yönetmeni Ayşe Gülten Öztürk ile Yönetim Kurulu Sayman Yardımcısı Mehmet Yaşar ve Komite Başkanı Deniz Epiri de hazır bulundu.
Bilindiği gibi Alzheimer Bakım Evi’nin temeli 26 şubat 2015 tarihinde Lions Uluslararası Başkanı Joe Preston’un da katılımıyla atılıyor.
Nejat Yahya, toplumun bütün kesimlerinde destek alacaklarını dile getirdi.

UÜ’nün projesine TAI desteği

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Fatih Karpat’ın projesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından desteklenmeye uygun bulundu. 
Karpat’ın Gaziantep, Selçuk ve İstanbul üniversitelerinden öğretim üyeleriyle ortaklaşa hazırladığı, “Helikopter için yüksek performanslı güç aktarma ünitelerinin geliştirilmesi” projesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından desteklenmeye uygun bulundu. 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TUSAŞ uzmanları tarafından incelenerek uygun bulunan proje için sözleşme imzalandı.
Projenin bir kısmı TAI ve Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülecek.
Proje ekibinde Uludağ Üniversitesi’nden Prof.Dr Nurettin Yavuz, Prof. Dr. Osman Kopmaz, Ars. Gör. Celallettin Yüce, Arş. Gör. Tufan Yılmaz ve Arş. Gör. Oğuz Doğan yer alıyor. 
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde proje protokolü gerçekleştirildi. 
Törene, başta Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Fikri Gönültaş, üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı. 
Projeyle ilgili sertifikayı Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. İrfan Karagöz aldı.  
Bu ve buna benzer çalışmalar sanayi-üniversite işbirliği noktasında önemli adımlardır. Öncelikle proje sahibi hocalarımızı ve üniversitemizi gönülden kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.