Hava Durumu

LİST, İTÜ Yalın Konferansı'ndaydı

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2020 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 08:10

Uludağ Üniversitesi Lisansüstü İşletme Topluluğu kısa adıyla LİST etkinliklerini sürdürüyor. LİST, Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme ve Yönetim Organizasyon Bölümleri'nin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan bir organizasyon konumunda.
Uludağ Üniversitesi Lisansüstü İşletme Topluluğu çarşamba günü İstanbul'daydı. Topluluk üyeleri 'ndeki Yalın Üretim Konferansı'na katıldı.

Etkinlik sonunda da Yönetim Kurulu Başkanı sahneye davet edildi. İpbüken kısa bir konuşma yapıp, gençlerle buluştu.
Ayrıca LİST üyelerine mayıs ayı içerisinde Bursa'da "Lisansüstü Yalın Yönetim Konferansı" düzenleme sözü de verdi.
Yaklaşık 18 yıl geçti. Yalın ile ilgili ülkemizdeki ilk makale bu köşede tarafımdan yazıldı. Yalın Enstitü'nün kurucu üyelerinin dışında ilk üyeleri arasında yer alma onurunu yaşadım. Yalın Enstitü'nün ilk zirvelerini organize eden, ekibin içinde yer aldım. Şimdi bu süreçte nereden nereye gelindi.

BTM VE ERASMUS

Bilimi çocuklara sevdirmek adına bilimsel etkinlikleri ve uygulamalı atölye programlarıyla kentin önemli marka değerlerinden biri haline gelen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), yabancı öğretmen ve eğitimcilere evsahipliği yaptı.

Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Erasmus+ programı kapsamında çok dilli uluslararası bir kodlama platformu kurmayı amaçlayan "Code is Loading" öğrenme/öğretme ve eğitim faaliyeti Bursa'da gerçekleştirildi.
5 gün süren eğitimlerinin ardından programa katılan yabancı akademisyen ve öğretmenler, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.
İngiltere, İspanya, Portekiz, İtalya, Macaristan ve Polonya'dan gelen akademisyen ve öğretmenler BTM'de bulunan deney düzeneklerini inceledi, uygulamalı atölye çalışmaları ve bilimsel etkinlikler hakkında bilgi aldı.
Bursa Bilim ve Teknoloji Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu'nun da eşlik ettiği heyet, çocukların gözlem yapma, soru sorma, tahmin etme ve olaylar arasındaki sebep-sonuç ilişkisini kavrama becerilerini geliştiren atölye çalışmaları ve BTM'deki bilimsel etkinlikleri ilgiyle izlediler.
Evet, BTM gerçekten Bursa'nın önemli bir değeri. Bu değeri daha yukarıya çıkarma yönünde tüm Bursa elinden geleni yapmalı ve Bursa sanayisi de bu değerli kurumumuza gerekli destekleri vermeli.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

İdlib'de rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit düşen 33 Mehmetçik için dün çeşitli kurum ve kuruluşlardan başsağlığı ve taziye mesajları geldi.
Hepimiz çok üzgünüz yüreğimiz kan ağlıyor. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara sağlıklar diliyoruz.
Bu ülkede yaşayan herkesin aynı duygularda olduğuna inanıyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun, herkes devletinin yanındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.