Hava Durumu

Lojistik sektöründe sigorta

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2015 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 07:22
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren 48. Meslek Komitesi lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigorta sorunlarını masaya yatırdı.
Bu sektörün temel sorunlarından biri olan bu konu BTSO Altıparmak Hizmet Binası’ndaki toplantıda tartışıldı. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, BTSO Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu ve komite üyeleri ile ilçe ticaret ve sanayi odaları üyeleri katıldı. 
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, komitelerin ve konseylerin çalışmalarıyla BTSO’nun projelerine yön verdiğini, Bursa’nın ülke ekonomisinin lider şehirleri arasında bulunduğunu, bu nedenle kentteki ekonomik faaliyetlerin de yoğun olarak gerçekleştiğini belirtti.
BTSO Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı  Mehmet Aydın Kalyoncu da lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık alanında son dönemde önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. 
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ise “Lojistik sektörü iş yapıyorsa Türkiye’nin bütün sektörleri büyüyor demektir. Sizler varsanız sigorta işi yürüyor demektir. Lojistik firmalarının yaşadıkları sorunların temelinde trafik sigortasındaki olağanüstü artışlardır.” dedi.

Dünya mirasımızın yıldönümü

Bursa ve Cumalıkızık “Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” temasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne  tam bir yıl önce girmişti. Bu uluslar arası platformdaki Bursa’nın önemli olayı kentimizde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor,
Dünya Mirası listesine girilmesinin 1. yıldönümü nedeniyle Bursa’da bir kutlama programı düzenlendi. UNESCO’nun kültür varlıkları konusundaki en önemli danışma organı olan ICOMOS’tan     yetkililerin de katıldığı programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek Türk ve İslam gerekse Hıristiyanlık dünyası açısından büyük öneme sahip İznik’in de listeye dahil edilmesi konusunda yoğun çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. 
Bursa’nın tarihi bölgeleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 1. yıldönümü Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen  etkinliklerle, her yıl 20-27 Haziran tarihleri arasında tekrarlanacak programlarla kutlanacak.
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü” etkinliğiyle start aldı. İçerisinde “ICOMOS 50. Yıl Etkinlikleri” isimli panelin de yer aldığı program sonunda, Karagöz-Hacivat gösterisi davetlilere izlettirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.