Hava Durumu

Magma Dergisi ve Dr. İsmail Şeker

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 08:00

İsmail Şeker, kentimizin yakından tanıdığı bir isim. Hem Bursa sosyal yaşantısında, hem de Bursa sağlık alanının değerli bir ismidir.

Radyoloji uzmanı olan Dr.İsmail Şeker ve eşi diyetisyen Esin Şeker, bir süredir Amerika'da yaşıyorlar. Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan Şeker, geçtiğimiz yıllarda büyük emeklerle, kozanın, ipekböceğinin ve ipeğe dönüşümün öyküsünü çok güzel bir çalışma ile kitaplaştırmıştı.

Hem kitabını okumuş, hem de o güzel fotoğrafları görme fırsatım olmuştu. Gerçekten büyük emeklerle ortaya çıkan orijinal bir çalışmaydı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan kitap, aynı zamanda Amerika'da bazı kütüphanelerin envanterine de girmişti.

Magma Dergisi ülkemizin bir süredir yayın hayatında olan fotoğrafçılık, arkeoloji, tarih ve doğa alanlarında özel bir dergisi. Bu dergide geçtiğimiz yıl BUSİAD eski başkanı Mehmet Arif Özer'in bir yurtdışı gezisindeki fotoğrafları ve yazısı yayınlanmıştı.

Şimdi de Magma Dergisinde Bursa'nın tarih boyunca simgesi olan ipek böceğinin yaşam öyküsü ile ilgili Dr.İsmail Şeker'in yazısı ve fotoğrafları 20 sayfayı aşkın biçimde yayınlandı.

Evet, Dr. İsmail Şeker büyüğümü bu güzel çalışmasından ötürü gönülden bir kez daha kutluyorum.

CÜNEYT PEKMAN'A SAYGIYLA

Cüneyt Pekman, Bursa'daki bankacılık sektöründe, bir çok sanayi kuruluşunda yoğun emekleri olan, siyasetten de tanıdığımız bir büyüğümüz, aynı zamanda bir koleksiyoner. 1954'te CHP Gençlik kollarında görev aldı. Bursa Lions Kulübü ve ANAP Bursa kurucuları arasında yer aldı. Ayrıca bir çok sanatsal ve sosyal etkinliğin hayata geçirilmesinde rol oynadı.

Pekman, görevlerinden biri olan ÇEMTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile devam eden 34 yıllık sürece veda etti.

Değerli büyüğümüze saygılar sunuyorum.

Uzun ve sağlıklı yıllar diliyorum.

AKUT VE GÖNÜLLÜLÜK

1994 yılında Bolkar Dağları'nda kaybolan iki üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmaları akabinde, dağları iyi bilen fakat arama-kurtarma konusunda bilgileri sınırlı olan bir grup dağcı bir araya gelerek 1995 yılında AKUT'u kurar.

Bu grup, aynı yıl AKUT ismi altında, Uludağ'da ilk kurtarma faaliyetini gerçekleştirir. Dernek, 14 Mart 1996 yılında "AKUT Arama Kurtarma Derneği" adı altında resmî kuruluşunu tamamlar.

Bildiğiniz gibi Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcastini oluşturdu. Bunun son konuğu Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Türkiye Tıp Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz oldu. Yılmaz, BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ile söyleşti.

Aynı zamanda Bursa Uludağ Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve AKUT Türkiye Tıp Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz, afetlerde tıbbi saha organizasyonunu, gönüllülüğü ve önemini anlattı.

Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz, şunları söyledi:

"ABD'deyken 911 çağrılarında dikkat ettim önce itfaiyeciler geliyor. Bunun neden böyle olduğunu öğrenmek için araştırma yaptığımda şunu öğrendim; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki itfaiye ekiplerinin yüzde 90'ı gönüllü... Orada çok yaygın bir gönüllü kültürü var. Türkiye'ye dönmeden önce kendi ülkemizde nasıl gönüllü olarak çalışabilirim diye düşündüm. Daha sonra da AKUT'a başvurarak gönüllü olarak çalışmaya başladım. Türkiye'de de gönüllü kültürünün yaygınlaşması afetlere müdahalede büyük önem taşıyor"

Evet, bu sözler topluma gönüllü hizmetin ve gönüllülüğün ne oranda önemli ve katma değeri yüksek olduğunun göstergeleri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.