Hava Durumu

MAY Tohum’un başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 07:54
MAY Tohum Bursa’nın başarılı markalarından birisi. Dünyanın birçok ülkesine kendi markası ile ürün satan ve geçtiğimiz yıllarda teknoloji ihracat eden bir firmamız.
Geçenlerde İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği alt sektörü olan Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar ihracatı yapan firmalar arasında  MAY Tohum “En Başarılı İhracatçılar”  ödül töreninde 3.’lük ödülü aldı. 
MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler bu başarıyı şöyle değerlendirdi:
“MAY Tohum hedef coğrafya olarak belirlediği; Avrupa Birliği, Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Orta Asya’da hızla tanınan bir Türk tohum markası olma yolundadır. Bahsettiğimiz hedef coğrafyada bulunan ülkelerde “MAY” markası altında tescil ettirerek ticari satışa hak kazanmış olan 160’tan fazla ürünü bulunmakta olup, 4 farklı ülkede de kendi geliştirdiği bazı çeşitlerin lisans haklarını satmış durumdadır” 
Ayrıca MAY Tohum Ekonomist Dergisi’nin TEB işbirliği ile yürüttüğü “Anadolu’nun En Büyük İlk 500 Şirketi” araştırmasında   5 yıl boyunca yer alan ilk ve tek tohumculuk firması oldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri ve sigorta 

Görükle Tarım Kredi Kooperatifi’nin üyesi Mudanya Çekrice köyünden  Ekrem Sayar uzun yıllardır kooperatiften başta yem olmak üzere, tüm tarımsal ihtiyaçları için alışveriş yapar.  
Geçtiğimiz günlerde damında hasta ineği ile uğraşırken kaza ile düşme sonucu kolu kırılır. Köy gezisi sırasında konuyu öğrenen Görükle Tarım Kredi Müdürü Melih Ünal bu üzücü  olay öncesi   kendisine yapılan Ortak Kaza Sigortası kapsamında tazminat ödemesi gerçekleştirir. 
Tazminatı Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Müdürü İshak Gündüz’ün elinden alan Sayar, “Bu kötü günde yanında  olan Tarım Kredi ailesine teşekkür e-derim” der. 
Tören sonrası Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü İshak Gündüz ve Melih Ünal,Uludağ Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr İsmail Filya’yı ziyaret ederler.
Orada kooperatif ve üniversite arasında yapılacak işbirliği için görüş alışverişinde bulunulur.

Festivalde son gün

Mudanya Belediyesi tarafından  beş gündür devam eden ve “Şimdi Mudanya Zamanı” sloganıyla gerçekleştirilen “Mudanya Mütarekesi Anma ve Barış Festivali”nin bugün son günü.
Bugün Türk Yıldızları, Mudanya semalarında gösteri yapacak. Halk oyunları göterileri var. Panel gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çok sesli korosu bir konser  verecek.
Bugünkü kapanış gününe Bursa protokolünün tam kadro katılmasının bekleniyor. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.