Hava Durumu

Milletin vekilleri görev başına

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 08:27
İster millet, ister halk deyin. Yapılan 7 Haziran seçimlerinde 550 kişiyi kendilerini  temsil etsin diye Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi. 
Seçim sonrası bizlerin de içinde olduğu sözde uzmanlar(!), gazete sütunlarında ve televizyon ekranlarında çeşitli yorumlar yapıp, önce seçim sonuçlarını değerlendirdik.
Ardından da gelecek senaryolarını ortaya koyduk.
Ondan sonra gündemimize meclis başkanlığı seçimi geldi. Bir hafta gündemimizi o işgal etti. O da bitti.
Evet, 7 Haziran’dan bugüne siyasi parti liderleri ve sözcüleri çeşitli söylemlerde bulundu. Kimisi akılcı, kimisi komik, kimisi ürkütücü, kimisi akıldışıydı.
Bir biçimde herkes rahatladı. Herkes eskilerin deyimiyle eteklerindeki taşları döktü. Kimisine göre tabanı rahatlattı, kimisine göre tavanı gerdi. Veya tam tersi oldu.
Sonuçta beklenen an geldi. Perşembe akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdi. Böylece ona verecek, buna vermeyecek tartışmaları sona erdi. Demokrasinin geleneksel yaklaşımı veya eski deyimle teamüller gereği olması gereken odu.
Şimdi, pazartesi gününden itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turlarına başlayacak. Hedef bayrama kadar olan süreçte ilk turu tamamlamak.
İşte, bu noktadan sonra söylenecek söz kalmıyor. Olması gereken ülkenin içinde bulunduğu tabloyu görerek, çevremizde olup bitenleri analiz ederek, biraz parti çıkarlarını kenara bırakıp, ülke çıkarlarını ön plana alarak uzlaşılabileceğinin; sağlıklı bir koalisyonla da ülkenin yönetilebileceğini göstermek. 
Kuşkusuz bu aklıselim sahibi herkesin beklentisi. Olması gereken veya toplumun çoğunluğunun arzuları. Ama ne olacağını bekleyip, göreceğiz.
Bu noktada milletin vekilleri olan 550 kişiyi önemli bir görev bekliyor. Halk veya millet ise o vekillerinin görevlerini yapmasını bekliyor.
Ülkemiz için hayırlısı olsun.

Aklıselim : Büyük koalisyon

Olup bitene, seçim sonuçlarına, Avrupa ve dünya konjonktürüne göz attığınızda, TBMM’deki tablodan ortaya çıkması gereken en makul koalisyonun AK Parti ve CHP’nin yapacağı ‘Büyük Koalisyon’ olduğunu göstermekte.
Aklı selimin gösterdiği budur. Çünkü, iki kutup olarak görülen bu iki partinin birbirinden alacağı oy yoktur. Toplumun iki kutbunu temsil etmektedirler ve ülke çıkarları doğrultusunda kuracakları koalisyon, hem toplumu rahatlatır, hem de iyi bir koalisyonla da ülkenin yönetilebileceğini gösterir.
Bakalım aklıselim mi galip gelecek, ego veya salt parti çıkarları mı?

BTSO ve konsey toplantısı

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren 18 sektör konseyinin başkanı Altıparmak’ta, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Yönetim Kurulu üyeleri Cüneyt Şener, Hasan Gürses ve İlker Duran ile iftarda bir araya geldi.
Başkan İbrahim Burkay, 51 meslek komitesinin ve 18 sektörel konseyinin Bursa ekonomisine dinamizm kazandırdığını belirterek şunları söyledi:
“Geçmiş yıllarda meslek komitelerimizin bir araya geldiği toplantıların yüzde 8-9’unda karar alınıyordu. Şimdi ise komitelerimizin toplantılarının yüzde 58’i karara bağlanıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.