Hava Durumu

Mimar Sinan Eskiz Yarışması

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 08:23

Ülkemizde mimarlık dendiğinde ilk akla gelen isim olan Mimar Sinan, 3 padişah döneminde yaklaşık bir asırlık yaşamında büyük eserlere imza attı.
Mimar Sinan yaşamı boyunca 81 camii, 51 mescit, 55 medrese, 26 darül-kurra (Kur'an okumayı öğreten yer) , 17 türbe, 17 imarethane, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 hamam olmak üzere 375 eser inşa etmiştir. Edirne'de yaptığı Selimiye Camii Dünya Kültür Mirası listesindedir.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimar Sinan'ı Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması düzenlemişti. Bu yarışmada dereceye girenler belli oldu.
38 eserin değerlendirildiği yarışmada birincilik ödülü Ruhin Alibayli'ye, ikincilik ödülü de Harika Shehabi'ye gitti. Yarışmanın üçüncülük ödülü ise iki yetenekli kalem Mohamed Abdellatif ile Ceyda İlhan'a verildi.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, şunları söyledi:
"Bu kadar genç arkadaşımı burada görüyor olmak, gelecek adına bizleri ümitlendiriyor. Yeni bir yönetim olmamıza rağmen birçok etkinliğe ve ziyarete imza attık. Bunların haricinde Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin, kendi projelerini ürettiği bir sistematiği hayata geçirmek istiyoruz.
Vefatının üzerinden 430 yıl geçmiş Mimar Başı Koca Sinan'ı hâlâ bugün rahmetle anıyoruz. Geçmişin gölgesini üzerinizden eksik etmeyin. Gayemiz kendisinin bıraktığı miraslara sahip çıkabilmek ve bu mirasları geleceğe taşımaktır."

BEKSİAD ve Necatibey işbirliği

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir işbirliği protokulüne imza attı.
Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Zihni Şen, protokolle önemli kazanımlar sağlanacağını söyledi.
Bu protokol ile yapılması planlanan tecrübe paylaşım toplantılarının ilki okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.
Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide, bebe çocuk konfeksiyon sektöründen Mustafa Gürses ile başarılı genç girişimci Büşra Güvendik, başarıya giden yoldaki temel esaslar konusunda deneyimlerini paylaştılar.

BTB'den ilk çeyrek değerlendirmesi

BTB, 2018 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi. Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı bu konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Yılın ilk çeyreğinde Bursa Ticaret Borsası'nda en çok işlem gören ürünler arasında 282 milyon 164 bin lira ile zeytin ilk sırada yer aldı. 54 milyon 308 bin liralık işlem hacmi ile yaş meyve ve sebze ikinci, 53 milyon 708 bin liralık işlem hacmi ile et üçüncü sırada yer aldı.
Ayrıca yılın ilk üç ayında en çok işlem gören ürünleri arasında 50 milyon 28 bin liralık işlem hacmi ile canlı hayvan ve 43 milyon 488 bin liralık işlem hacmi ile ayçiçeği ve ayçiçeği yağı işlem hacmi dikkat çekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.