Hava Durumu

MMO 60 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2014 08:25
Makine Mühendisleri Odası, Anayasa’nın 135. maddesine göre 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanununa göre 1954 yılında kuruldu. 
2014 yılı itibarıyla; 18 Şube, 56 İl Temsilciliği, 43 İlçe Temsilciliği, 7 Mesleki Denetim Bürosu TMMOB Makine Mühendisleri Odası’na bağlı faaliyet gösteriyor. Odanın ülke çapında 94 bin üyesi bulunuyor.
Bursa’da ise 1970’li yıllarla birlikte başlayan süreç 1987 yılında kurulan şube ile günümüze kadar geldi. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 7 bin 100 üyeyi bünyesinde barındırıyor ve Güney Marmara’nın en büyük akademik odası konumunda. 
Bilindiği gibi Makina Mühendisleri Odası yurtiçinde ve yurtdışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği-Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği eğitimi görmüş kişileri bünyesinde barındıran bir oda.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Makina Mühendisleri Odası’nın 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Oda Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenledi.
Toplantının ardından da MMO Bursa Şubesi Fotoğraf Topluluğu Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirildi. Sergi hafta boyunca açık kalacak.

Sunay Akın şov

Kentimizde işverenlerle iş arayanları buluşturan ve bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB 2014)”ün konuğu Sunay Akın oldu.
Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) işbirliğiyle yapılan BİİB 2014 etkinliği zengin içeriğiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeydi.
Bir yandan Fuar Alanı’nda firma temsilcileriyle iş arayanlar buluşurken, bir yandan da konferans, seminer ve sertifikalı eğitimler yapılıyor. 
Yazar, şair, koleksiyoncu ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın, BİİB 2014 katılımcılarıyla buluştu. Müzecilik hakkında bilgi veren ve çalışmalarını anlatan Sunay Akın, harika sunumu ile katılımcılara zevkli dakikalar yaşattı.

Bilgi Pantheon’dan Bursa’ya 3 ödül

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü’nün bu yıl ilk kez düzenlediği törende, iş dünyası ve BİLGİ’li öğrenciler bir araya geldi.
Törende bir konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, amaçlarının iş dünyası ile Bilgi Üniversiteli öğrencileri buluşturmak olduğunu belirtti.
İş dünyasının “en”lerinin belirlendiği törende Bursa’ya da 3 ödül geldi.
 Ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi,  Türk sanayisine katkılarından dolayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Yılın Melek Yatırımcısı olarak da Aslanoba Capital, Bursa’ya ödül getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.