Hava Durumu

Mudanya'da güzel haber

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2020 08:04

Myrleia Antik Kenti, Mudanya Belediyesi sınırları içinde ve 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip bir antik kent. Bu antik kentin gün yüzüne çıkarılması noktasında Mudanya Belediyesi ve Bursa Müze Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Bu kapsamda yapılacak arkeolojik kazı, temizlik, sondaj- jeoradar çalışmaları, Mudanya Belediyesi tarafından yapılacak, çalışmalarda yetki ve yönetim Müze Müdürlüğü'ne ait olacak.
Çalışmalarda çıkarılacak kültür varlıklarının te- mizlik, ölçüm, rölöve, plan, kesit çizimleriyle teknik ihtiyaçlar, Mudanya Belediyesi tarafından sağlanacak.

Daha önce; Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 2015 tarihli kararı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ile Bursa Müzeler Müdürlüğü uzmanları tarafından yürütülen sondaj kazılarında elde edilen veriler ışığında Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından hazırlanan sondaj raporunda bölgede pişmiş toprak künklerden oluşan su sistemleri, cadde ve sokakların altına döşenen atık su sistemleri ile tam anlamıyla antik kentin dokusunun bir bölümü açığa çıkarılmıştı.
Kazı raporlarında, çanak çömlek kırıkları açığa çıkarılan bölümün Helenistik ve Roma dönemlerine tarihlendiği ifade edilmişti. Kazı çalışmaları ile antik kentin var olan değerlerinin gün yüzüne çıkarılıp, bütüncül olarak bir arkeopark haline getirilmesi amaçlanıyor.

TÜRKYILMAZ NE DİYOR?

Mudanya'nın turizm potansiyelinin yapılacak olan çalışmayla artacağını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şunları söylüyor:

"Yalnızca Bursa değil, tüm insanlığın değerlerinden biri olan Myrleia'yı geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Tek bir amacımız var. Bu değer yok olmasın, el ele vererek insanlığa, kültür ve tarihe Myrleia'yı kazandıralım. Geleceğe tarihi bir imza atalım. Destek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum."

EAACI'DEN COVİD-19 ÖZEL SAYISI

Davos'taki İsviçre Alerji ve Astım Merkezi'nin direktörü ve Avrupa Astım ve Klinik İmmunoloji Akademisi'nin eski başkanı Prof.Dr.Cezmi Akdiş, bildiğiniz gibi Bursalı bir bilim insanı.

Akdiş, aynı zamanda EAACI'nin bilimsel çalışmalardaki etki derecesi çok yüksek olan Avrupa Alerji ve Klinik İmmunoloji Dergisi'nin de şef editörlüğünü yapıyor.
Bu bilimsel dergi Cezmi Akdiş 'in başkanlığında bir COVİD-19 özel sayısı hazırladı. Bu özel sayıda ülkemizden de iki makale yayınlandı. Bu makaleler "Özdemir ve Al ile Mayda&İhsan Gürsel"e ait.

KAN BAĞIŞLAYIN...

Kızılay, çaresiz olduğumuz anda başvurduğumuz, kendimiz ve bir yakınımız için kan bulmaya çalıştığımız tek yer.
Bu pandemi sürecinde insanlar kan vermekten doğal olarak çekindiler. Ve Kızılay'ın kan konusunda yaşadığı sıkıntılar oldu. Yine kimseyi geri çevirmemeye çalıştılar ama kan stoklarımız ciddi biçimde azaldı.

Ben kendi özelimde yıllardır üstüme düşeni yapıyorum. Sağlıklı dostlar, bir kan vermek 30 dakikanızı alır. Ama o kan ile birkaç kişinin hayatını kurtarmış olursunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.