Hava Durumu

Müezzinoğlu Bursa’ya, ben Edirne’ye

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 07:12
Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu ile geçtiğimiz hafta tanıştık. Kendisi bildiğiniz gibi Edirne Milletvekili. Önümüzdeki dönemde Bursa’dan milletvekili olacak.
Kısmet bu  ya Bakan Bursa’ya geldi, bendeniz de soluğu Edirne’de aldım.  Yeni bakanımız için Edirneliler’in neler düşündüğünü, öğrenmeye gelmedim. 
Edirne’de Trakya Üniversitesi’nce organize edilen 3. Balkan Spor Bilimleri Kongresi  ve 8. Kırkpınar Sempozyumu için Trakya Üniversitesi’nin eşimle beraber davetlisiyiz. Kongrede görevlerimiz var.
Hava müthiş sıcak ve üniversite harika. Sabah açılış sonrası Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük ile sohbetimiz oldu. Bursa’ya selamlarını gönderdi. 
Evet, Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu Edirne’de iyi ve olumlu bir izlenim bırakmış. Sohbet ettiklerim arasında kendisi hakkında olumsuz konuşan çıkmadı. 
Dileğimiz, Bursa’da da aynı izlenimleri bırakması.
Aynen kendisinin de ilk görüşmede söylediği gibi “Bir hoş sada bırakırsak ne mutlu bize” demişti.

KalBir Kalite Ordusu

Kalite Birliği Derneği’nin geliştirdiği “Kalite Ordusu” projesi  devam ediyor. Bu kapsamda ücretsiz olarak düzenlenen “Kalite Yönetim Sistemi” eğitimlerine katılan 4. Dönem Kalite Ordusu’na sertifikaları verildi.
Eğitimler Türk Standartları Enstitüsü İl Koordinatörlüğü’nün desteğiyle yapılıyor. Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri ve TSE Danışma Kurulu üyeleri katılım sağladı.
KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Yönetim Sistemleri Uzmanlık Sertifikası” verdikleri öğrencilerin her an yanında olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kalite Birliği olarak yapacağımız ve yaptığımız tüm çalışmalar ücretsiz. Biz öğrencilerin ücretli olarak yetiştirilmesine karşıyız.  Biz öğrencilerimizi topluma ve sanayiye nasıl katabilirizi planlıyoruz. Siyasete ve paraya bulaşmayan bir derneğiz. Bireyden başlayacak olan kalitenin, toplumsal alana yayılacağını ve böylece toplumumuzda yaşam kalitesinin yükseleceğine inanıyoruz. Hayallerimizin ve hedeflerimizin peşindeyiz” 
KALBİR’in 4. Kalite Ordusu, Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden 70 lisans öğrencisinden, 30 kurumsal ve bireysel üyesi olmak üzere 100 kişiden oluşuyor.

MÜSİAD’da konuşma

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Özel, “Müstakil Düşünceler Konferansı” kapsamında MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerine, “ “Ulus, Millet ve Medeniyet: Barış Sürecinin Dinamikleri” başlıklı bir sunum yaptı.
 Programın açılış konuşmasının yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses,  MÜSİAD’ı, bazı iş dünyası kuruluşlarından ayıran temel özelliklerin başında güçlü üye yapısı geldiğini kaydetti. Güçlü üye yapısının şifresinin de ‘itibar’ olduğuna işaret eden Gürses, “Bizim için sermaye gücünden ziyade itibar önemlidir.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.