Hava Durumu

Mükemmel üniversite arzusu

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2015 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 06:53
Mükemmellik uzun bir yolculuktur. Daha iyisini, en iyisini, tek olanı yapma arzusudur. Bu insanı yoran bir uğraştır. Zaman içinde sonu olmayan ve de hedefi sürekli daha ileriye uzanan, bir bağlamda da hedefi belirsiz adeta bir sonsuzluğa koşudur, mükemmellik.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay, mükemmellik vizyonunu önüne koymuş ve onu arayışı da misyon edinmiş. Zor ve sonu belli olmayan, her şeyin sürekli değiştiği bir yolculuk bu.
Öncelikle böyle bir yolculukta Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay’a başarılar diliyorum.
Üniversitemiz tarihinde ilk kez tıp fakültesi kökenli olmayan ve de mühendis olan bir rektörümüz oldu. Bana mühendis dostlar darılmasınlar ama genelde mühendisler konservatif 
bir yapıya sahiptir. Aralarında sosyal olanları sayılıdır.
Rektör Ulcay da bu sosyal olan grubun içinde. Kendisini rektör olmadan önce iş dünyasından tanıyoruz.
Şimdi rektörümüz 48 aylık görevine, 48 aylık bir proje gibi bakıyor. Bu projenin ilk 6 ayını da ağırlıklı olarak paydaşlarla yapılacak görüş alışverişine ayırmış. Bu kapsamda son olarak Bursa’daki kamu kuruluşlarının il müdürleri ile bir araya geldi. 
Kolay gelsin diyorum.

Deprem gerçeği ve Atatürk’ün öngörüsü

Nuriye Pınar Erdem  1914 yılında İstanbul’da doğdu. Erenköy Lisesi’nden mezun oldu. Atatürk tarafından yurtdışına gönderilen 50 Atatürk kızından biri oldu. Lisans öğrenimini Bordeaux Üniversitesi Fen Fakültesi’nde yaptı.
Türkiye’ye döndükten sonra 23 Aralık 1937’de İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi jeoloji, mineraloji ve paleontoloji asistanlığına tayin edildi. 
“Marmara Havzasının Sismik Jeolojisi ve Meteorolojisi” hakkında hazırlamış olduğu çalışma, doktora tezi olarak kabul edildi.
Nuriye Erdem, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü Başkanı iken emekliye ayrıldı. 30 Eylül 2006 tarihinde İstanbul’da vefat etti.
Türkiye’nin ilk kadın jeoloğu ve deprem uzmanlarından olan Nuriye Erdem, Kuzey Anadolu ile Ege’deki birçok fay hattını tespit etmiştir. Avrupa Sismoloji Komisyonu üyeliğinde bulundu.
Nuriye Pınar Erdem, CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Lale Karabıyık’ın amcasının eşiydi. 
17 Ağustos depreminin dünkü yıldönümünde bu fayın ilk kez Atatürk’ün jeoloji eğitimi görmesi için yurtdışına gönderdiği bir kadın bilim insanımız tarafından bulunduğunu anımsatmak istedim.

Depremi  unutmayalım

Çeşitli kuruluşlar depremi unutmamamız için 17 Ağustos’un yıldönümünde etkinlikler düzenliyor.
Bu etkinliklerden biri de TMMOB İnşat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘nin etkinliği.
İMO Başkanı Basri Akyıldız “ İMO olarak  ülkemizde 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan deprem felaketine yönelik hazırlanan Depreme Duyarlılık Sergisi  ile bu felaketi bir kez daha anımsatmak istedik.” dedi.
Sergi dün BAOB Sergi Alanı’nda saat 14:00’te açıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.