Hava Durumu

Mümin Ceyhan kütüphanesi

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 07:08
Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi yeni kurulmasına rağmen kent kültürüne ve kent belleğine katkı koymaya devam ediyor. Bu kapsamda kütüphane kentimiz belleğine iki kitap daha kazandırdı.
Kütüphane tarafından  bu yıl düzenlenen “Bursa’da Sanayinin Yönü ve Etkileşimleri” başlıklı forumun bildirileri  ve bu forum çerçevesinde düzenlenen “Bursa’da Ar-Ge ve Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırması” projesine ait kitaplar Nilüfer Belediyesi’nin ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ‘nın katkıları ile yayınlandı.
Kitapların tanıtımı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımı ile 24 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00 de, “Akademik  Odalar Birliği” Yerleşkesi Fuayesinde, verilecek kokteyl ile gerçekleştirilecektir.
 “Bursa’da Sanayinin Yönü ve Etkileşimleri” isimli kitap Nezaket Özdemir ve Prof.Dr. Veysel Bozkurt’un editörlüğünde, “Bursa’da Ar-Ge ve Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırması” ise Prof.Dr. Serpil Aytaç ve Prof.Dr.Veysel Bozkurt tarafından hazırlandı.

Ali Paşa Konağı


Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına değer katan projeleri kapsamında restore edilen Ali Paşa Konağı, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekana dönüşüyor.
Başkan Recep Altepe, 300 yıllık geçmişi olan Ali Paşa Konağı’nın, eylül ayında hizmete açılacağını söyledi.

Organik ürüne dikkat

 

UÜ Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, bir ürünün organik olup olmadığının bakarak ya da tadarak anlaşılamayacağını vurguladı. 
Prof. Dr. İbrahim Ak, “Bu konuda mutlaka yeterli denetim yapılmalı, sertifikası olmayan ürünlerin organik olarak satışı engellenmelidir” dedi.
Ak, üniversite bünyesinde oluşturulan toplam 65 dekarlık arazilerde tamamen organik koşullarda üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.