Hava Durumu

MÜSİAD Bursa deyince

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 08:02

Ülkemizdeki iş dünyasının örgütleniş sürecine göz attığımızda karşımıza 1952 yılında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, kısaca Türk-İş çıktığını görürüz. İşçilerin bu örgütlenişinin hemen ardından Türkiye'nin ilk işveren sendikası olan MESS, 14 Ekim 1959 yılında kurulur.
Bu süreç sonrası ülkemizin ilk sanayici ve işadamları(işinsanları) derneği olan TÜSİAD, 1971 yılında doğar. Onu Anadolu'nun ilk ve Türkiye'nin ikinci SİAD'ı olan BUSİAD, 1 Ağustos 1978'de takip eder. Bu girişimlerin ardından süratle ülkemizde sanayici ve işinsanlarının örgütlenişine tanık oluruz.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul'da kuruluşunu gerçekleştirir. Bu kuruluşun ardından ülke çapında kimi yerde temsilcilik, kimisinde şubelerle büyümeye başlar. Bursa temsilciliğini bir dönemler komşuluk yaptığımız Necat Beyeç(İdeal Kazan) 1993 yılında yapar.

Sonrasında temsilcilik şubeye dönüşür ve MÜSİAD Bursa Şubesi'nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluşur:

"Necat Beyeç, Osman Birkan, Mehmet Burkay, Osman Altınok, Şadi Koçer, Şükrü Özçimen, Kenan Gençoğlu, Yusuf Aydın ve Osman Arıcı."

1 Nisan 1994'te Osman Birkan'ın başkanlığında MÜSİAD Bursa Şubesi hayata geçer. İlk yönetim kurulu "Osman Birkan, Kenan Gençoğlu, Şadi Koçer, Mehmet Burkay, Osman Altınok, Şükrü Özçimen, Yusuf Aydın, Mehmet Hançer, Halil Şekerci ve Osman Arıcı"dan oluşur.
Sonra sırasıyla başkanlık görevini Mehmet Burkay, Kenan Sertalp, Dr.Ahmet Özkul, Cemil Tekin, Hasan Çepni, Mustafa Gürses ve Nihat Alpay sürdürür.

MÜSİAD Bursa Şubesi bugün 240 üyesi ile 23 komitesinde kendi tematik ya da sektörel alanlarına uyumlu projeler ile Anadolu'daki potansiyel yatırımcı ve sanayicileri belli projeler etrafında toplamaya çalışıyor. Bu projeler, Anadolu'daki sermaye gücünü, projelere yatırım yapmak veya ortak olmak adına teşvik etmeye başladı.

Ayrıca benim bir de önemsediğim projeleri Yatırım ve Üretim Üsleri Projesi. Burada da dar alanlarda üretim yapmakta zorlanan ve bu nedenle ölçek büyüklüğüne erişemeyen küçük ölçekli firmaları tüm ihtiyaçlarının aynı ortamda karşılanacağı bir yaşam ve üretim bölgeleri inşa ederek onları zamanla OSB'lere geçmeye hazır ve kurumsallaşmış firmalar haline getirecek bir model oluşturuluyor.

21. GENEL KURUL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi'nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Bursa protokolünün katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salon'da gerçekleştirildi. Genel Kurul'da tek listeyle yapılan seçimlerde mevcut Başkan Nihat Alpay oy birliğiyle başkan seçildi. Toplantıya katılanlar arasında Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Murat Demir, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti milletvekilleri Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Zafer Işık ve Atilla Ödünç gibi isimler vardı.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Nihat Alpay, Alparslan Şenocak, İbrahim Güney, Kadir Oruç, Erol Bodur, Fatih Aslan, Halil Atalay, Cemalettin Can, Rıdvan Güler, Mehmet Kaleli, Osman Yetim, Abdülkerim Demir, Halil İbrahim Biçer, Mehmet Demirci, Abdüssamed Kahraman."
Ülke üretimine, ülke istihdamına, ülke ihracatına katkı koyan ve koymaya devam eden herkese saygıyla diyorum.

MÜSİAD Bursa Şubesi yeni yönetimi hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.