Hava Durumu

Mustafa Koç ile buluşmak ve İlke

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2019 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 09:16

Geçtiğimiz hafta salı akşamı İstanbul Four Seasons Otel'de 3. Mustafa V. Koç Spor Ödül Töreni vardı. Eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter, seçici kurulda olduğu için bu etkinliğe davetliydik.
Bu yıl Mustafa Koç Spor Ödülü'nü modern pentatloncu İlke Özyüksel aldı. Müthiş bir hayat hikayesine sahip olan İlke Özyüksel, Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Bu kızımız yaptığı konuşmasında hepimizi ağlatırken, aldığı ödülün motivasyonunu yükselttiğini anlattı. Sevgili İlke seni gönülden kutluyorum. Seninle gurur duyuyoruz. Yaşamda karşına hep yüreğin gibi iyiler çıksın. Yolun açık olsun.

O gece çok nezih bir ortamda başta tüm aile, dostları, TMOK yöneticilerinin katıldığı bir ödül törenine tanık olduk. Biraz özel olacak ama kendi adıma yıllardır böyle bir ailenin parçası olmaktan, ayrıca eşimin de bu organizasyonun seçici kurulunda olmasından gurur duydum.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin müziği Händel'in 1727 tarihli "Zadok the Priest" adlı eserinden 1992 yılında besteci Tony Britten tarafından düzenlenmişti. Bu besteci tarafından bestelenen Mustafa Koç Spor Ödül töreni müziğini de ilk kez dinledik.

Ayrıca verilen ödül de 2017 yılı sonunda aramızdan ayrılan ve Koç Holding dahil birçok Koç Grubu şirketinin logosunu da tasarlayan Ivan Chermayeff tarafından tasarlanmıştı.
Caroline Koç, Ömer Koç ve Prof. Dr. Uğur Erdener'den oluşan jüri ile Şenez Erzik, Prof. Dr. Füsun Kuter, Hasan Arat ve Semih Oktay'dan olan seçici kurulun uzun soluklu çalışması sonucu bu değerli ödüle Sevgili İlke Özyüksel layık görüldü. İyi ki de görülmüş, o akşamı izleyince de ödülün ne kadar doğru bir adrese gittiğine gözyaşlarımızı tutamayarak tanık olduk.

Mustafa Koç ile tanışmam Tofaş Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptığım dönemde 1998-1999 basketbol sezonunda 18 Mayıs 1999 tarihinde Ayhan Şahenk Salonu'nda Efes Pilsen'i 60-47 yenerek final serisini 4-2 yapıp, Tofaş Basketbol Takımı'nın ilk şampiyonluğunu yaşadığı sırada oldu. Maçı ayakta Jan Nahum ile birlikte izliyorduk. Mustafa Koç geldi. Jan Bey'le selamlaştılar. Maçı heyecanla izlemeye devam ettik. Son düdük çaldığında ve şampiyon olduğumuzda Mustafa Koç, 2 metre yüksekliğindeki tribünden atladı, arkasından ben ve koruması atladık.

Onu o dönemki takımımızın teknik direktörü Jasmin Repesa, o dönemin yardımcı antrenörü, bugünkü kulüp koordinatörümüz Tolga Öngören ile ve sporcularla tanıştırmıştım. Daha sonra da o günkü kulüp başkanımız Ersin Taş ile kucaklaşmıştı.

Aradan yıllar geçti, Mustafa Koç aramızdan ayrıldı ama 9 Haziran 2016 tarihinde Tofaş'ta Mustafa V. Koç Spor Salonu açılışında bir kez daha buluştuk. Son buluşmamız ise 24 Eylül 2019'da adını taşıyan spor ödülünün üçüncüsündeydi.

ÖDÜLÜN ÖYKÜSÜ

Bu değerli ödülün kısa öyküsü de şöyleydi:
Mustafa Koç , 21 Ocak 2016'da aramızdan ayrılmadan birkaç ay önce Spor eski Bakanı, hocamız Fikret Ünlü ve TMOK Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener ile bir yemek yer. Bu yemekte adını taşıyan bir spor ödülü verme fikrini açar. Ünlü ve Erdener bunu desteklerler. Böylece bu ödülün temelleri atılmış olur. Ama ödülü vermek ve töreni görmek ona nasip olmaz. Onun bu arzusu, eşi Caroline Koç ve ailesi tarafından yerine getirilir.
Acizane önerim bu ödülün süreçte olgunlaştığında, ulusalın yanında, uluslararası platforma da taşınarak, bilimin Nobel'i, sinemanın Oscar'ı gibi bir ödüle dönüşmesi. Mustafa Koç'a ve katkı koyan, emeği geçen herkese saygıyla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.