Hava Durumu

Nasıl bir milletvekili?

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 08:15
Önümüzde daha bir yıl var. Ama 2015’te genel seçimler için konuşulmaya başlandı.
Biliyorsunuz, Bursa 18 milletvekili ile Ankara’da Türkiye’nin beşinci büyük ili sıfatıyla temsil ediliyor.
Ama biz gazeteciler de dahil olmak üzere bu 18 milletvekilinin çoğunu tanımıyoruz.
İsimlerini bilmiyoruz, bilsek bile onları kentin hiçbir yerinde, hiçbir aktivitede görmüyoruz.
Bursa, Ankara’da temsil edilirken, özellikle iktidar partisinden daha çok; Bursa’nın ve Bursalıların yakından tanıdığı isimlere de gereksinim duyulmalı.
Bursalılar artık, milletvekili olarak, daha ağırlıklı Bursa sosyal yaşantısının içinde olan, Bursa’daki STK’larla ilişkileri olan, Bursa iş dünyasını tanıyan isimleri listelerde görmeli.
Özetle, Bursa’nın sorunlarını yakından bilen, bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri olan, Bursa için bir vizyonu olan, Bursa’nın içinde olan ve Bursa’yı yaşayan isimler bulunmalı.

ÇEK “3 Mart’ın ESOL başarısı

ÇEK 3 Mart İlköğretim Okulu öğrencileri,  önemli bir başanrıya imza attılar.
 ÇEK’li 160 öğrenci, sınav başarılarını kanıtlayarak Cambridge ESOL (İngilizce Konuşmayan Ülkelerde Dil  Eğitimi) sertifikası almaya hak kazandı.
2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 30 öğrenciyle başlanılan  çalışmalar, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 160 öğrenciye ulaştı
ÇEK 3 Mart İlköğretim Okulu  Müdürü Ayla Okumuş, bu ve benzeri sınavların 3 Mart  İlköğretim Okulu’nun kaliteli eğitime verdiği önemi gösterdiğini  belirterek, konu ile ilgili şunları söyledi:
“Cambridge ESOL’un, çocuklarımıza ve okulumuza büyük  katkı sağlayacağına inanıyor ve bu  çalışmaları önemsiyoruz.”

Gıda Kongresi başlıyor

BTSO öncülüğünde ve Uludağ Üniversitesi ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “3. Uluslararası Gıda Kongresi” Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ nde yarın başlıyor.
‘Güvenilir Gıda Stratejileri’ temasıyla gerçekleştirilecek Kongre’nin ilk gününde şu konular tartışılıyor:
“İleri Gıda Teknolojileri ve Gıda Biliminde İnovasyon’, ‘Türk Gıda Sanayisinin Global Vizyonu’, ‘Genetiği Değiştirilmiş Bileşen İçeren Gıdalar ve Gıda Güvenirliği’, ‘Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik’, ‘Gıda Güvenliği, Risk Değerlendirme ve Risk Yönetiminde Yeni Eğilimler.” 

 Çölyaklılara destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastalarına hizmet verecek Glutensiz Yaşam Kafe’yi hizmete açtı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Çökyakla Yaşam Derneği, Burfaş ve Besaş’ın işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Burfaş tarafından işletilen Tekel Meydanı’ndaki kafeterya Glutensiz Yaşam Kafe’ye dönüştürüldü.
Çölyaklılar’a duyurulur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.