Hava Durumu

NİFİNİTY, E-FORS ve ROTA üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2021 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 07:49

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Bu etkinliğin ilki 2018 yılında gerçekleştirildi. 21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali/ TEKNOFEST, için liseler düzeyindeki elektrikli araçların katılacağı yarışmaların ön elemeleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda kentimizden 3 devlet okulumuz projelerini jüriye sundular. TOFAŞ Fen Lisesi, Nilüfer İMKB Fen Lisesi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi.

Bu okullarımızın araçları jüri tarafından değerlendirildi ve eksiklikleri belirlenerek geri dönüşler yapıldı. Çocuklarımız yarışmalara katılamayacaklar ama bana göre en azından bunun girişiminde bulundular.

O açıdan bu liseleri yavrularımızı kutluyorum.

OKULLARIMIZ VE EKİPLERİ

Okul müdürlüğünü Mustafa Ersoy'un yaptığı Nilüfer İMKB Fen Lisesi'nde danışman öğretmenleri İbrahim Küçükalıcı ile NİFİNİTY isimli elektrikli arabayı hayata geçiren öğrencilerin ana ekibi şunlardı:

"Yiğit Kılıçarslan, Duru Barışık, Akif Çapar, Sena Akçakır."

Bu arada Sanayi ve Teknoloji Baknaı Mustafa Varank, gezisi sırasında Nilüfer İMKB Fen Lisesi'nin arabasını gördü, inceledi ve fotoğraf çektirdi.

Süleyman Şeker'in okul müdürlüğünü yaptığı TOFAŞ Fen Lisesi'nde Samin Çankaya öğretmenin danışmanlığında hayata geçirilen E-FORS isimli elektrikli arabanın oluşumunda yer alan ana ekipte şu öğrenciler vardı:

"Duha Keskin, Ediz Doy, Murat Aybey Nurçin, Yusuf Akdeniz, Nisanur Baştar, Efe Yağız Gök, Berhak Karaalp, Mehmet Efe Eryılmaz, Alp Hakan Dal, Miray Uçar, Elif Sümeyye Akkaş, İbrahim Enes Öztürk, Meriç Ocak."

Bu arada TOFAŞ Fen Lisesi bu arabanın dışında bir de yaptığı drone ile yarışmalara katıldı. Kadir Hançer danışman öğretmenlerinin yönetiminde Döner Kanat Drone'u şu isimler yaptı:

"İsmail Yeşilyurt, İsmail Emin Karaman, Eyüp Karakaş, Deniz Çiftçi."

Drone ile ilgili yarışmada çok sayıda Bursalı lise vardı. Hepsinin adını burada geçiremiyorum. Beni affetsinler.

Ayrıca, bu iki Fen Lisemizin yanında rahmetli Şükrü Şankaya'nın adını taşıyan, Yeşim Ömeroğlu Ünlü'nün okul müdürlüğünü yaptığı Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi ise Rota isimli elektrikli aracı ile yer aldı.

Danışman Öğretmen Yücel Yılmaz yönetimindeki Yapay Zeka Teknolojileri Ekibi AITT Elektrikli Araç Takımı şu öğrencilerden oluştu:

"Çağan Koyun(Takım Kaptanı), Sezer İper, Soner Yel, Enes Kaan Karaca, Yekta Çeliker, Ömer Cengiz Üstünal, Mehmet Şahin, Mustafa Melih Başar, Efe Zeki Sessizoğlu."

SON SÖZ

Aklın yolu bir. İlerlemenin yolu bilim. Ben gönüllerini teknolojiye ve bilime adamış gençlerimizi gönülden kutluyorum.

Yeraltı kaynakları sınırlı ülkemizin dünyanın sayılı ekonomileri içinde yer almasının yolu üretimden, daha doğrusu katma değeri yüksek ürünler yapmaktan geçiyor.

Gençlerimize kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.