Hava Durumu

Nihat Edizdoğan aramızdan ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2019 08:45

Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Nihat Edizdoğan perşembe günü Bursa Şehir Hastanesi'nde aramızdan ayrıldı. Bir süredir bu hastanede yoğun bakımda olan Edizdoğan için cumartesi günü saat 11.00'de Uludağ Üniversitesi'nde bir tören düzenlenecek, ardından da Çekirge'deki I.Murat Camii'nde öğlen kılınacak cenaze namazı ardından defnedilecek.
Prof. Dr. Nihat Edizdoğan, yaşamının büyük bölümünü Uludağ Üniversitesi'ne adamış bir hocamızdır. 1971 yılında BİTİA'da asistan olarak başladığı hocalık yaşamı Uludağ Üniversitesi'nde 2010 yılına kadar devam eder.
Bu uzun süreçte Bursa İTİA Ekonometri Enstitüsü Müdürlüğü, İşletme Fakültesi Dekanlığı, UÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanlığı gibi çeşitli görevler üstlenir. Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın kuruluşunda ve yönetimlerinde yer alır.
Çok sayıda makale ve kitap yazan Nihat Edizdoğan, sayısız akademisyenin de yetişmesine katkı koymuş bir isimdir.
Geçtiğimiz yıl Uludağ Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü hocaları model olabilecek bir vefa örneği göstererek Prof. Dr. Özhan Çetinkaya ve Prof.Dr.Adnan Gerçek editörlüğünde bir kitap yazdılar. Kitabın adı "Prof. Dr. Nihat Edizdoğan'a Armağan"dı. Daha sonra bu kitabı Nihat Hoca'yı ve eşini davet ederek ona takdim etmişlerdi.
Ekin yayınlarından çıkan kitabın girişinde Nihat Edizdoğan'ın özgeçmişi bulunmaktaydı. İlerleyen sayfalarda bir biçimde ilişkisi olan (öğrencisi, danışmanlığını yaptığı, meslektaşı v.b.) kişilerin kaleme aldığı makaleler vardı. Nihat Hoca, UÜ dışında da part time olarak farklı üniversitelerde de ders verdiği için oradaki hocaların da kaleme aldığı makaleler bulunuyordu. Kitabın sonunda da ilişkisi olan dostlarının onun ile ilgili anıları yazılıydı.
Bu olay Nihat Hoca'yı çok mutlu etmişti. Bana dakikalarca o gün yaşadıklarını anlatmıştı.
BİR NOT
BİTİA'nın ilk logosunu kendi elleri ile tasarlamıştı. Ayrıca son yıllarda Türkiye'nin Davos'u olarak sunulan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilkini 40 küsur yıl önce BİTİA'daki arkadaşları ile birlikte organize ederek, etkinliğin sekreterliğini yürütmüş, alanının ulusal bazdaki önemli isimlerini Uludağ'a toplamıştı.
Etkinliğe de yanlış anımsamıyorsam sponsor olarak BİTİA'nın ilk öğrencilerinden olan Hüseyin Özdilek katılmıştı.
Evet, bugün Nihat Hoca'yı toprağa veriyoruz. O geride onurlu bir isim, alanında uzman bir bilim adamlığı, sayısız kitap ve makale ile bir hoş seda bıraktı.
BİTİA'lılara, Uludağ Üniversitesi'ne, Bursamıza ve Edizdoğan Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.