Hava Durumu

Nilüfer'de 31'inci yaş kutlaması

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 07:37

Bursa'da 1987 yılında Büyükşehir yasasının devreye girmesi ile birlikte kurulan üç merkez ilçeden biri de Nilüfer oldu. Bilindiği gibi Bursa'da, o tarihte Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım olmak üzere üç merkez ilçe kuruldu.
Batıya doğru büyüme eğilimi gösteren Bursa'da bir yerleşim yeri olan ve bu nedenle de "geleceğin Bursa'sı" olarak anılan Nilüfer ilçesi işte böyle doğdu.
Nilüfer ilçesi adını içinden geçen Nilüfer Çayı'ndan aldı. Nilüfer Çayı da adını Orhan Gazi'nin eşi Nilüfer Hatun'dan (Holifera) almıştır.
Nilüfer'in kurucu başkanlığını 1989 yılında yapılan seçimleri kazanan Ziya Güney yaptı. Ardından Faruk Baykal, Nilüfer Belediye Başkanı oldu. Sonrasında da Mustafa Bozbey ile devam etti.
Dün Nilüfer Belediyesi kuruluşunun 31. yıldönümünü bütün personeli ile hep birlikte kutladı. Kutlamada kurumdan emekli olanlara da plaket verildi.
Nice yaşlara diyorum.

Tekstil ve Bebe-Çocuk Giyim
Bursa ekonomisinin iki temel taşı tekstil ve otomotiv. Tekstilin içinde son yıllarda atağa geçen Bebe ve Çocuk Hazır Giyim ayrı bir yer tutmakta.
Bu sektörde Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen fuarlar büyük ilgi görmekte.
Bu yılda 5. kez kapılarını açan Bebe-Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), ilgi odağı konumundaydı.
Bu fuara 5 kıtadan ve 50 ülkeden, bine yakın yabancı işadamı katıldı. Fuarda 2019 sonbahar - kış kreasyonları tanıtıldı. Fuara katılan bebe giyimciler ise yabancı yatırımcıların ilgisinden ve fuardan oldukça memnun.

GESİAD'dan yaza merhaba
Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) üyeleri, Yaza Merhaba Barbekü Partisi'nde buluştu.
Sade Bademli'de düzenlenen organizasyona; GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral, BUMİAD Başkanı ve GESİAD Kurucu Başkanı M. Orhan Efe, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve geçmiş dönem GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, GESİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.