Hava Durumu

Nilüfer’in Hikayesi

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 08:10
Nilüfer’in Hikayesi,  kitabı tanıtımı çok keyfli geçti.                         
Bu kitap Onur Ulutaş’ın editörlüğünde, Prof.Dr.Yusuf Oğuzoğlu’nun proje danışmanlığında, Yusuf Ziya Karaaslan, Yunus Emre Aydın, Elif İnci, Nihat Askar’ın araştırmalarıyla, yayınlandı.
Bu kitaptaki fotoğraflar Onur Ulutaş,Ersin Yaşar, Enis Sökün ve Nilüfer Belediyesi Arşivi’ne ait. Kitabın tasarımını ise Huriye Bilişik yaptı. 
Ayrıca çalışma Merve Özgün ve Meltem Kaya’nın çalışmalarıyla bir belgesele de dönüştü. Önümüzde günlerde bu belgeseli izleyebileceğiz.
Perşembe günü hem bu kitabın tanıtımı, hem de kitabın sergisinin açılımı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımı ile yapıldı.
Başta Onur Ulutaş olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. 
Nilüfer Belediyesi kent belleğine önemli bir eser kazandırdı.

Diyabet ve Koza Lions

Diyabet adını verdiğimiz şeker hastalığı hepinizin bildiği gibi birçok ölümcül hastalığa da yol açıyor. Bu nedenle erken fark edilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi önem taşımakta.
Fredrick Bantig 1921 yılında insülini buldu. Böylece diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisi mümkün kılındı. Fredrick Bantig’in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım’da Dünya Diyabet Günü düzenleniyor.
1991 yılından beri düzenlenen, Dünya Diyabet Günü’ne dünyanın 125 ülkesinden, Uluslararası Diyabet Fedarasyonu üyesi 150’yi aşkın kuruluş katılmaktadır.
Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Diyabet Bilinci Komitesi çeşitli etkinliklerle toplumu bilgilendirmeye çalışıyor.
Dün Özhan Market’te Koza Lions Kulübü’nün açmış olduğu Diyabet standına uğradım. Koza Lions Kulübü üyeleri diabette bilinçlendirme çalışmaları yaparak topluma katkı koyuyorlardı.
Çalışmalarında başarılar dili-yorum.

Kent ve Kültür

Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Perşembe akşamı Prof.Dr.Bozkurt Güvenç, Kent ve Kültür konusunda bir konferans verdi.
Güvenç Hoca, uygarlık tarihine göz atıldığında ilk kentlerin nehir ve deniz kenarlarına kurulduğuna dikkat çekti. 
Ayrıca, sanayi devrimi ile başlayan süreçte artan üretimin; kentleşme ve kente göçe etken olduğunu dile getirdi.
Güvenç Hoca bir de Bursa ile ilgili anısını anlattı. Kent ve Kültür konusunda bir panel için geldiği Bursa’da diğer panelistler Halil İnalcık ve Doğan Kuban Hoca hararetli ve 1.5 saat süren bir tartışmaya tutuşunca, panelin süresi bitmiş ve Güvenç Hoca konuşmacı olarak davet edildiği panelde hiç konuşamadan kalkmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.