Hava Durumu

Nurcan Özdemir diye biri

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2021 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 08:20

Geleneksel hale gelen "Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor" söyleşileri Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği'nin (NİLSİAD) öncülüğünde, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) iş birliğiyle düzenlenen bir etkinlik.

Elif Sezgin'in modertörlüğündeki etkinliğin konuğu EPSA Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir'di. Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcilerinden biri olma unvanını da taşıyan Nurcan Özdemir programda hem başarı hikâyesini anlattı, hem de girişimci adayları ile tecrübelerini paylaştı.

Programın açılışında, NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı ve NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez selamlama mesajlarını pandemi sebebiyle video yoluyla iletti.

Programa katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Her alanda başarılı rol model kadın sayısının artması bizi gururlandırmaktadır. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için TOBB çatısı altında yoğun çaba sarf ediyoruz. Nurcan Özdemir de başarılı olmuş örnek kadın girişimcilerimizdendir. Bir dönem TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı da başarıyla yürütmüştür. Kendisi ile gurur duyuyorum. NOSAB ve NİLSİAD'ı bu güzel organizasyon için tebrik ediyorum" dedi.

Yedi kardeşli bir ailenin 3. çocuğu olarak Ardahan'ın Ardıçdere köyünde doğduğunu ve 15 yaşına kadar orada yaşadığını ifade eden Özdemir, "Bursa'ya göç ettik ve kalabalık bir aile ile büyük bir şehirde ayakta kalabilmek için çalışmak zorundaydık. Mevcut şartlardan dolayı lise öğrenimini yarıda bırakıp iş hayatına atılmak zorunda kaldım. Bu hep içimde kalmıştı ve çok sonraları çocuklarım varken dışarıdan liseyi bitirip diplomamı da aldım" dedi.

İş hayatına girişini ise ilk olarak bir tekstil fabrikasında işçi olarak başladığını belirten Özdemir, "1992 yılında işçi olarak çalışırken bir avukatın yanına sekreter olarak girdim. Daha sonra orada beni fark eden bir iş insanı kendisiyle çalışmamı teklif etti. Daha çok havalandırma ağırlıklı bir iş yapıyorduk. 1998 yılında satış ve pazarlama müdürü olarak bu işten ayrıldım. O dönem yalıtım işi çok yeni başlıyordu ve bu benim şansım oldu. 1999'un başlarında da kendi iş yerimi kurdum."

EKOLOJİK TEKSTİLLER

Geçen hafta yapılan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından zoom üzerinden düzenlenen Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi Toplantısı, açılış konuşmasını gerçekleştiren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, şunları söyledi:

"Birliğimizde güzel işlere imza atmaya devam etmek istiyoruz. En önemsediğimiz projelerimizden biri de Sürdürülebilirlik Ur-Ge'miz. Dünya teknolojik, ekolojik ve sosyal bir değişim içinde. Bunlarla birlikte yaşamımızda da belirli değişimler meydana geliyor. Projemizde amacımız, Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin kalkınmasında büyük önem arz eden ev tekstili ve giyimlik kumaş üretimine yönelmesini sağlamak.

Bu vesileyle ülkemizin üretim ve dış ticaretinin daha çevre dostu bir form kazanarak, küresel normlara uygunluğunun artırılmasını hedefliyoruz. Tam kapanmayla birlikte hepimiz nasıl bir yol haritası çizmeliyiz diye düşünüyoruz. Bu toplantıyla birlikte projemizde daha büyük ve daha sağlam adımlar atılmasını hedefliyoruz"

UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün Karaçor da Sürdürülebilirlik Ur-Ge Projesi'nin daha verimli hale gelebilmesi için toplantıda fikirlerini paylaşarak "Her şeyin pandemiye takıldığı bu dönemde Sürdürülebilirlik Ur-Ge'sinde istediğimiz hızda olmasa da yolumuza devam ediyoruz. Ur-Ge'de ihtiyaç analizinin belli olmasının ardından belirli konularda eğitim ve danışmanlık sürecine girildikten sonra bu işin en önemsenen ayağı, yurtdışı pazarlama ayağı. Şu anda yurtdışı ayağında aksiyon almamız için zor bir dönemde olmamıza rağmen danışmanlık paketlerini önceden belirleyip firmalarla ortak bir yol haritası çizeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.