Hava Durumu

Önder Matlı ve kelimeler

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 08:21

Cumartesi günü AK Parti Milletvekili Önder Matlı aradı. O gün yazmış olduğum “Kelimeler üzerine“  başlıklı  yazımı konuştuk. Kendisi görüşlerime katıldığını ifade etti. Ondan sonra da  şu görüşlerini paylaştı:
“Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi kelimeler her zaman büyük önem taşımaktadır. Özellikle de içinde yaşadığımız süreçte bunun önemi daha da artmaktadır. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın böyle kritik bir süreçte üstüne büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle herkes, özellikle de siyasiler ve toplumun kanaat önderleri kelimelerini çok dikkatli seçmelidir…”
Evet, Önder Matlı şu anda ülke gündeminin en üst sırasında bulunan çok önemli bir konuya kibarca dikkat çekiyor…
Onun görüşlerine katılmamak ve onları desteklememek olası değil…

Burkay ve BTSO Vefa Projesi

BTSO başkan adayı İbrahim Burkay projelerini açıklamaya devam ediyor. Burkay dün de DOSAB’da ikinci projesi olan BTSO Vefa Projesi’ni açıkladı.
Burkay özetle şunları söyledi:
“Bu vizyonu inşa edecek 16 makro projemizin ilki olan Payitaht Çarşısı Projemizi sizlerle cuma günü Kozahan’da paylaştık. Tanımlanan değil, tanımlayan Bursa olmak için oluşturduğumuz ikinci projemiz ise BTSO’ya vefa. Vefa Projesi’ni, başardıklarıyla ülkemizin gözbebeği kentlerinden biri olan Bursa’nın dününde ve bugününde emeği olan herkesi kucaklamak için geliştirdik. Çünkü vefa, bizi biz yapan değerlerin en başındadır. BTSO Vefa Projesi kapsamında ilk olarak BTSO Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturacağız.  Yüksek İstişare Kurulu geçmişte BTSO meclislerinde ve yönetimlerinde görev almış değerli büyüklerimizden meydana gelecek. Yüksek İstişare Kurulu’nun alacağı tavsiye niteliğindeki kararlar bize yol gösterecek. BTSO Vefa Projesi 4 ana başlıktan oluşuyor. Bunlar, ‘Evde Bakım Hizmetleri, Kara ve Hava Ambulansı, Geriatrik Bakım Hizmeti, BTSO Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’ olacak…”
Evet, İbrahim Burkay vefadan söz ediyor. Toplumumuz sefaya endeksli bir toplumdur. Vefa ile pek alışverişimiz yoktur. Belirli yaştakiler Vefa’yı bir futbol takımı olarak anımsar. Kimileri bozadan söz edildiğini sanır. Kimisi de İstanbul’da bir semt olduğunu bilir…
Vefayı yürekten hayata geçiren ve geçirmek isteyen insanların yolu açık, yaşamları vefa yaşatacaklarla dolu olsun…

Çocuk Filmleri Haftası

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklara bayram armağanı veriyor. 19 Nisan- 25 Nisan tarihleri arasında ÇEK Görükle Kültür Merkezi sinemalarında çocuk filmlerini çocuklarımıza ücretsiz izletiyor. Dört farklı film günün değişik saatlerinde izlenecek. Etkinlik, önceden yer ayırtmak üzere tüm çocuklarımıza açık olacak. Buz Devri 4, Vikingler Efsanesi Thor, Paris’te Çılgın Macera, Alvin ve Sincaplar 3 filmlerini izlemek mümkün…

Bursa’da eğitim aldılar

Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Bursa’da uçak bakımı konusunda eğitim aldı. Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bulunan uçak bakım bölümüne gelen Macaristan Budapeşte A Kossuth Lajos Két okulu öğrencileri, uçaklar hakkında teknik eğitim aldı. 2010 yılından beri birlikte yürütülen proje kapsamında Bursa’ya gelen Macar öğrenciler, bir haftalık stajlarını dolu dolu geçirdi. Öğrenciler, Bursa’daki eğitimlerinin ardından Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’de de staj yapacak. Bursalı öğrencilerle birlikte eğitim alan yabancı öğrenciler, Bursa'yı gezme ve tanıma fırsatı buldu. Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Orhan Bilget, bu projenin önümüzdeki yıllarda da süreceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.