Hava Durumu

OSB Çevre Yarışması

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 07:34
Günümüzde tüm canlılar doğaya uyum sağlayarak türlerini devam ettirirken, sadece insanoğlu doğayı  kendine uydurmaya çalışıyor. Bu sonucu belli olan mücadelede insanoğlunun doğaya bıraktığı ayak izleri, küresel ısınmayı, çevre kirliliğini tetikliyor. Temiz su kaynakları yok oluyor.
BOSİAD, geçen yıl BOSB sınırları içindeki fabrikalara yönelik başlattığı “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması”nın ikincisi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun önerisiyle il geneline taşındı. 
Bu yıl 60‘ın üzerinde şirket başvurdu. Ödül töreni 1 Haziran’da Hilton’da. 
Jüri 3 kategoride birincileri belirleyecek. 
BOSİAD Başkanı İlker Oral, “Yarışmamıza gösterilen büyük ilgi doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Etkinliğimizin ismi yarışma ama kaybedeni olmayan bir yarışma. Yarışmamıza katılan firmalarımız çevreye olan duyarlılıklarını göstermiş oldular. Sonuçta tek kazanan Bursa ve çocuklarımız olacak. Çünkü başka Bursa yok. Hep birlikte Bursamızın yeşilini koruyacağız” dedi.
BOSİAD’ı kutluyorum.

Şekerotu

Bursa’da ilk kez şekerotu yetişecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Şekerotu Deneme Bahçesi” projesi kapsamında Kestel’in Seymen Mahallesi’nde 5 üreticiye 2’şer dekan alan için 5000’er adet fidan desteği sağladı. 
Toplam 10 dekar alanda 25 bin adet fideyle Bursa’da şekerotu yetiştiriciliğinin de ilk adımı atılmış oldu.

Bulanda rüzgarı esti

“Uluslararası Bursa Festivali”, Polonyalı şarkı yazarı, perküsyonist ve vokalist Monika Bulanda’yı Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde verdiği konserle ağırladı.
Genç şarkıcı, Bursalı sevenlerine İngilizce ve İspanyolca’nın yanı sıra sözlerini kendisinin yazdığı Türkçe şarkılarını da seslendirdi. 
BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski de Bulanda’yı ilgiyle izleyenler arasındaydı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.