Hava Durumu

Osman Sargın ile Baia'da sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 07:42

Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında dün Baia Hotel'de İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuğumuz oldu. Kendisiyle uzun uzun İznik'i, Bursa'yı ve biraz da siyaseti konuştuk.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu İznik'te yaptıktan sonra Anadolu Üniversitesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Sümerbank, Çevre ve Orman Bakanlığı'nda son olarak da Bursa Çevre İl Müdürlüğü'nde İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak görev yaptı.
Öğrencilik yıllarından itibaren siyasetin içinde oldu. Milli Türk Talebe Birliği İznik İlçe Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti yönetiminde yer aldı. Memur Sen Bursa İl Başkan Yardımcılığı yaptı. AK Parti İznik İlçe yönetiminde görev aldıktan sonra 2011'de AK Parti İznik İlçe Başkanı ve ardından da 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den İznik Belediye Başkanı seçildi.
Dünkü sohbetimizin başında Osman Sargın, gönlüm rahat, ne söz verdiysem yerine getirdim, bunun rahatlığı içindeyim, diyerek sözlerine başladı. Ve İznik ile ilgili çeşitli konulara değindi.
AK Parti'den İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, genel olarak konuşmasında şu konu başlıklarına işaret etti:
"Göreve ilk başladığımda, ilk meclis toplantımızı yaptığımız yeri unutamıyorum. Dökük bir yerdi. Hemen ilk iş olarak Gençlik ve Kültür Merkezimizi tamamlayarak, içine toplantı salonu, konferans salonu, nikah salonu yaptık.
İznik bir tarih ve turizm merkezi konumundadır. Bir başkenttir. Burada önemli olan İznik'te temiz hava ve temiz suyu yaratabilmektir. Bunu sağladığınızda turist İznik'e gelir. İznik'in doğalgaza kavuşmasının öyküsü ilginçtir. Firmanın başındaki Alman Genel Müdüre, ben İznik'e doğalgaz istemiyorum, Nicea'ya doğalgaz istiyorum, deyince hemen doğalgazımız bağlandı.
Biz İznik olarak merkezden ve Büyükşehir'den önemli destekler almaktayız. 44 bin nüfuslu, 30 milyon yıllık bütçeli, İznik'e 300 milyonluk yatırım yaptık. Buna merkezi hükümet ve Büyükşehirin destekleri ile hayata geçirdik.
Şimdi ise kamu kuruluşlarını surların dışına çıkararak surların içini rahatlamaya çalışıyoruz.
Bildiğiniz gibi İznik'in dört kapısı bulunmakta Lefke Kapısı, Topkapı, Yenişehir Kapı ve İstanbul Kapı. Şu ana kadar 2 tane 50 metrelik Roma yolunu gün yüzüne çıkardık. Hayalim iki kapı arasındaki bir Roma yolunun tamamını gün yüzüne çıkarmak. Bunu gerçekleştirdiğimiz gelecek nesillerimizin, geleceğini kurtaracak bir tarihi miras onlara bırakacağız. İznik'e turist akacak, o zaman."
Osman Sargın gelecek dönem de belediye başkanı adayı olup olmayacağı konusunda ise şöyle diyor:
"Beş yıl bir başkana yetişmiyor. Ama takdir önce büyüklerimizin, ardından da milletimizin. Nasibimizde var ise, bizim için onurdur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.