Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi, tarih ve kültür

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2015 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2015 08:21
Osmangazi Belediyesi  aralık ayında geleneksel hale getirmek istediği bir etkinliğe başladı. “Tarih ve Kültür Konferansları” adı altındaki etkinlikte her ay iki konfe-
rans düzenleniyor.
Bu ay ilk konferansta Prof.Dr.Hasan Köni,Bursa’daydı. Son konferans ise perşembe akşamı Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bu konferansın konuğu yaşamını eğitime adamış bir isim veya hocaların hocası diyebileceğimiz Prof.Dr.Bozkurt Güvenç’ti.
Bu konferansta Prof.Dr.Bozkurt Güvenç “Eğitim Reformu Yapılabilir mi?” konusunu katılanlara anlattı. Bozkurt Hoca bu temel konuyu şu anabaşlıklar altında özetledi:
“Eğitim Tarihinden “Yedi Sanat” Sayfası.  Kültür Tarihinde Eğitimin Amaçları. Medrese’den Okula Eğitim ve Öğretim.  Yapılan ve Yapılamayan Reformlar.  Çözüm: Barış İçin Bir Eğitim Önerisi. Türkiye’de Çağdaş Öğretmen Eğitimi: Nerede ve Nasıl Başlayabilir?”
Osmangazi Belediyesi gelenekselleştireceği bu etkinliklerde ocak ayında Kösem Sultan kitabı ile tanınan Doç.Dr.Özlem Kumrular’ı konuk edecek. 

Onkoday’i kutluyorum

UÜ Onkoloji Dayanışma Derneği(ONKO-DAY), Giresun Sarıyar-Fırınlı Köyü Gençlik Kolları işbirliğiyle “Kanser Hakkında Bilmedikleriniz” konulu etkinlik gerçekleştirildi.  
UÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte kanserin nedenleri, tedavi yöntemleri ve kanserden korunmayı anlattı.
Yöre gençleri halk oyunları ile eşlik etti. Ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de konferansa katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.