Hava Durumu

Otomotivdeki krize CHP yaklaşımı

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 07:14
Bir süredir otomotiv krizi ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Bilindiği gibi Oyak Renault, TOFAŞ, Coşkunöz işçilerinin üretimi durdukları bir direniş var. Sorun aynı sendikanın, aynı iş kolunda farklı sözleşmelerinden kaynaklandı.
Bu krize CHP şöyle yaklaşıyor.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, uzun zamandır takibinde oldukları konunun çözümü noktasında her zaman “hak gözeterek, emeğin yanında olduğunu” belirterek “otomotiv sektöründe yaşanan krizi, hukuksal çözüm düzeyinde değerlendiriyoruz.  CHP bu kriz sürecinde provokatif yönlendirmelere alet edilemeyecektir. CHP’nin metal işçilerini yalnız bırakması  mümkün değildir.  Partili hukukçularımız da bu konuda titiz bir çalışma içindedir. CHP Bursa milletvekili adayları ile birlikte eylemci işçileri ziyaret ettik.  Bu konunun, siyaset üstü bir konu olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Olaya insani değerler ölçeğinde yaklaşım gösterilmesi gerekmektedir.” dedi.
Evet, bu gerçekten pozitif bir yaklaşım. CHP’nin bu yaklaşımını desteklemek gerekiyor. Zafer Başkan’ı bu pozitif yaklaşımından ötürü kutluyorum.

Özenbaş, Antalya’da sergi açıyor

Bursalı fotoğraf sanatçısı Fatih Özenbaş, Antalya Kaleiçi’nde bir fotoğraf sergisi açıyor. 21 Mayıs Perşembe günü Antalya’da yeni başlayacak olan Kaleiçi Fotoğraf Geceleri adı altında etkinlikte  Özenbaş Fotoğraf Atölyesi bir sergi açıyor. 
Sergide  son 25 yıldaki Fatih Özenbaş’ın çekimlerimden seçme fotoğraflar görülebilecek. 
Bursalı sanatçı gazetecilikle başladığı fotoğraf serüvenini yıllardır başarılı bir şekilde fotoğraf sanatçısı olarak sürdürüyor.
Sevgili Fatih Özenbaş’a başarılar diliyorum.

MÜSİAD, BEKSİAD ve Almanya

MÜSİAD Almanya Oberhausen Temsilcisi Recep Kocaoğlu’nun, MÜSİAD Bursa Şubesi’ni ziyaretinde masaya bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü yatırıldı.
Kocaoğlu, Bursa’nın mevcut potansiyelinin Almanya’da daha iyi tanıtılabilmesi konusunda yapılabilecek işbirliği konularına değindi
Özellikle konfeksiyon sektöründe yapılabilecek olası işbirlikleri hakkında görüş alışverişinin yapıldığı toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses şunları söyledi:
“Recep Kocaoğlu’nu Bursa’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Bursa ve Almanya arasında bebe ve çocuk konfeksiyonu özelinde hazır giyim sektöründe yapılabilecek olası işbirliği konularını görüştük. Ve de bu işbirlikleri için önemli mesafe katettiğimizi düşünüyorum. Bursa’nın bu sektördeki gücünü orada daha iyi tanıtacağız”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.