Hava Durumu

Öymen’den “Din, bilim ve uygarlık”

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2014 08:16

Önceki akşam Ördekli Kültür Merkezi’nde Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen bir konferans verdi.
“Din, Bilim ve Uygarlık” konulu konferans  Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlendi.
Öymen, felsefenin doğuşundan günümüze kadar felsefenin insan yaşamı üzerindeki etkilerine değindi. Din ve bilimin sentez haline getirilmeyeceğini belirten Öymen, birinin bilgi, diğerinin de inanç odaklı olduğuna dikkat çekerek “akıl felsefe ve bilimin temelidir” dedi.
 Okulunun kurucusu, yöneticisi ve sözcüsü  olan Prof.Dr. Örsan Kunter  Öymen 1965’te Berlin’de doğdu.  
Temel eğitimini Ted Ankara Koleji ve Bonn Amerikan Lisesi’nde aldı. 1987’de  mezun oldu.
New York Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde “David Hume’un Tümevarım Sorunu” isimli teziyle mastır yaptı.
ODTÜ Felsefe Bölümü’nde “Sekstus Empirikus’un Ölçüt Sorunu” teziyle doktorasını yaptı. Şu anda Işık Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor.

Faruk Anbarcıoğlu ve Çanakkale

“Çanakkale Geçilmez” dün Tayyare Kültür Merkezi’nde gösterime sunuldu.
Bursa eski  Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu’nun şiirini yazıp senaryolaştırdığı “Bir Destandır Çanakkale Müzikal Anlatısı”   dün sahnelendi.
2012 yılından bu yana Erdinç Ertüzün tarafından düzenlenen ve şefliği yürütülen müzikal oyun, 2013 yılında Bursa ve ilçelerinde 17 yerde gösterilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklendi.
Türkler Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun yanı sıra lise öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir ekipde müzikalde yer alıyor.Faruk Anbarcıoğlu, “Bu savaş belki de savaşların anası olan bir savaştır. Orada yaşanılan hadiselerin insanın kanını donduran bir savaştır. İnanılması güç olan anıların yaşandığı bir savaştır. Velhasıl bu savaş Yüce Türk Milleti’nin kurtuluşuna giden yolun ağzındaki savaştır. Oyundaki her şey yaşanmış olaylardan oluşuyor. Sadece isimler farklı” dedi.

BUİKAD Ödülleri

Bu yıl 5. si düzenlenecek olan Geleneksel BUİKAD İş Yaşamında Başarılı Kadın ödülleri 7 Mart akşamı Almira Otel’de düzenlenecek olan ödül töreninde veriliyor. Ödül törenine her yıl olduğu gibi bu yıl da Kent Meydanı destek veriyor.Ödül alacaklar 1 Mart’ta yapılan jüri toplantısında belirlendi. Bu jüride şu isimler vardı:“Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek, BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar, BUİKAD Kurucu Başkanı Selma Çetinkaya, BUİKAD Başkan Yardımcısı Berna Aşıroğlu, BUİKAD Başkan Yardımcısı İpek Yalçın,Kent Meydanı AVM Genel Müdürü Cemal Tuzcuoğlu,2013 yılı ’En Başarılı İş Kadını’ ödül sahibi Mefküre Zümbülova”

ÇEK Ödülleri verildi

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin her yıl geleneksel olarak Öğretim Birliği Yasası’nın kabul edildiği tarih olan 03 Mart günü verdiği, ÇEK 8. Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu. ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, ÇEK 8. Eğitim Ödülleri verildi.
ÇEK Eğitim Ödülü’nü ulusal kategoride, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, yerel kategorideki ödüller ise, Osman Köseoğlu ve Recep Nas aldılar.Ödül alanları kutluyor ve eğitime katkı koyan herkese saygıyla diyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.