Hava Durumu

Recep Altepe’den projeler

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2014 08:10

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, cumartesi günü Merinos’ta 2014-1019 dönemine ait projelerini kamuoyu ile paylaştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı toplantıda Altepe tam 1.5 saat projelerini anlattı.
Arınç’ın karşılanışı sırasında  yönlendirmeye yönelik küçük bir sorun yaşandı. Karşılama heyeti 3 kez yer değiştirdi.
Recep Altepe’nin projeleri toplam 15 ana başlık altında toplanmış. Bu başlıklar şöyle:
“Uluslararası ilişkiler, Tarihi Kültürel Miras, Ulaşım, Turizm, Çevre-Altyapı, Sosyal Belediyecilik, Kırsal Kalkınma, Yeşil Alan, Rekreasyon, İmar Yönetimi, Tematik, Eğitim-Kültür-Sanat, Kentsel Dönüşüm, Mobil Belediyecilik, Spor”
Ayrıca  Recep Altepe, 17 ilçe için de ayrı ayrı projeler hazırlamış.
Başkan Altepe, “Bursa’mız özellikli bir kent. Bu kentte yaşamak şans, yöneticilik yapmak ise bambaşka bir onurdur. Bu şehirde 30 yılı aşan siyasi hayatımla hizmet ettim. Bursa’ya hizmet ettik, eserler ürettik. Bir dönem daha bu göreve talibiz. Halkımızın onayıyla yeniden seçildiğim takdirde, Bursa’da bir ilki yaşamış olacağız. Bursa’mız, insanımız ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Aytuğ Onur ve Balkansiad

Balkansiad, 2011 yılında kuruluşunun ardından çizdiği yüksek performans şile başarılı bir STK hüviyetine büründü. Bu süreçte nerede ise tüm paydaşlarını tatmin edici etkinliklere imza atıldı.
Cumartesi günü Balkansiad’ın genel kurulu gerçekleşti. BTSO’da yapılan genel kurulda Naci Şahin ve arkadaşları, görevi Aytuğ  Onur ve arkadaşlarına bıraktı.
Genel kurulda Balkansiad’ın kurucu başkanı Naci Şahin, “Balkansiad, sağlam kökleriyle geleceğe hızlı adımlarla yürüyen bir iş dünyası kuruluşudur. Birbirine kenetlenmiş yapımız; kentimiz, ülkemiz ve Balkanlar'a hizmet etme heyecanımız bizleri dinamik kılıyor. İşte bu yüzden faaliyetlerimiz birbirini izliyor” derken, yeni başkan Aytuğ Onur şöyle dedi:
“Bugün seçildiğim Balkansiad başkanlığı, benim için çok çok özel ve onurlu bir görev. Ancak bir o kadar da sorumluluğu ağır bir görev üstlendiğimin farkındayım. Bursa'nın ve de Balkanlar’daki akraba topluluklarımızın bizden beklentileri büyük. Bizim geldiğimiz toprakların bize ihtiyacı olduğunu hiç unutmuyoruz, unutmayacağız da”
Balkansiad Yönetim Kurulu’na şu isimler seçildi:
“Aytuğ Onur, Levent Bilek, Nurettin Göler, Adnan Sözeri, Mümin Pekcan, Aybar Uluca, Murat Şakir, Ersin Yazıcı, Serdal Can, Seçil Bulcan Ürküt, Veda Girgin Eroğlu, Süleyman İnan, Mümin Şentürk”

Edebali ve 100 proje

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali,  Yıldırım için 100 projesini Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı toplantıda projelerini açıkladı. Yerel seçim beyannamesini açıklayan Edebali, '100 Adımda İdeal Şehir' projelerini kamuoyuna tanıttı. Yıldırım'ın ideal bir şehir olması için yapılacak dönüşümle Türkiye'ye model olacağını belirten Edebali, "Yeni dönem Yıldırım'ın yıkım değil, diriliş dönemi olacak" dedi. Projelerle spordan çevreye, eğitimden sosyal belediyeciliğe pek çok alanda yeni bir Yıldırım yaratacaklarının altını çizen AK Parti Adayı Edebali, en önemli projelerinden birisinin de kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.  İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'ın kentsel yaşam kalitesi, sürdürülebilir kentleşme, sosyal sermayenin gelişimi, kent güvenliğinin sağlanması, tarihi ve kültürel doku ve etkin belediye yönetimiyle marka şehir olacağını vurguladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.