Hava Durumu

Rektör Dilek: “Daha yapacaklarımız var”

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2015 07:41
Bu ay sonunda üniversitemizde rekörlük seçimi var.  Hem rektör Prof.Dr.Kamil Dilek aday, hem de Prof.Dr.Yusuf Ulçay aday.
Yusuf Ulçay, düzenlediği toplantı ile neden aday olduğunu açıklamıştı.
Prof.Dr.Kamil Dilek ‘e dört yılda neler yaptıklarını sordum. Bakın neler dedi?
“Uludağ Üniversitesi’ni kalite kültürü ve çeşitliliği konusunda “En Deneyimli, Öncü” üniversite haline getirdik. Joint Commission tarafından hastane hizmetleri tekrar akredite edilmiştir.
UÜ Eğitim Programları Kalite Geliştirme ve Sürekli İyileştirme Rehberi hazırlandı. Yüksek lisans programlarındaki öğrenci sayımız yaklaşık %300, doktora programlarındaki öğrenci sayımız ise %100 oranında arttı. 
Yurtdışı öğrenci kabulü noktasında 2010 yılında yeni kayıt öğrenci sayımız 241 iken bu sayı 2014 yılında 641’e, üniversitemizde eğitim gören öğrenci sayısı ise 947’den 1889’a çıktı.
Üniversitemiz 2013 yılında Europe Business Assembly (EBA) tarafından eğitim alanında "En Yenilikçi Üniversite" ödülüne layık görüldü.
Ulusal Ajans tarafından Erasmus Personel Verme Hareketliliği alanında “Erasmus Kalite Ödülü”ne layık görüldü. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle üniversitemiz atama ve yükseltme kriterlerini sağlayan öğretim üyesi adaylarının tamamının kadro izni alındı ve atamaları yapıldı. 
2011- 2014 döneminde “Adalet, ortak akıl, şeffaflık, hesap verme ve hoşgörü” temel ilkeleri ile hareket eden yönetimimiz iç çekişmelerden arınmış, işine odaklanan huzurlu bir üniversite özlemini hayata geçirdi. 
2011 - 2015 yılları arasında bilişim teknolojileri yönetimin ana eksenini oluşturmuş ve Türkiye’nin bilişim teknolojilerine yönelik en kapsamlı merkezi yönetim sistemi kuruldu.
Bir yıllık süre içerisinde UKEY’den yararlanan öğrenci sayısının 35000, idari/akademik personel sayısının 1500, aktarılan ders sayısının 5200, paylaşılan materyal sayısının 15200, e- sınavın 480, toplantı sayısının 700 gibi hedeflerimizin çok üzerindeki rakamlara ulaşması memnuniyet vericidir. Türkiye’de ilk     defa kadro başvurularında, ön değerlendirme aşamasından jüri üyelerine gönderme ve jüri raporlarının alınmasına kadar bütün işlemlerin çevrim içi ortamda yapılmasına başlandı. Ve bunlar gibi örnekleyebileceğimiz daha birçok başlık var.”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, dört yıllık görev süremiz içerisinde, “Adalet, Ortak Akıl ve Vicdan, Hoşgörü ve Nezaket” gibi yönetsel ve insani değerleri bir an bile göz ardı etmedik vurgusunu yineleyerek sözlerini şöyle bitirdi:
“Kısa bir süre önce üniversitemiz içinde bir memnuniyet anketi gerçekleştirdik. Buradan çıkan sonuçlar bize, koşmaya devam edelim, diyor. Bu nedenle daha yapacaklarımız var, diyerek ikinci kez aday oluyorum.”

BTSO ile inovasyon ve tasarım buluşmaları

Global pazardaki rekabette önemli araçlardan biri de  “İnovasyon ve Tasarım” dır. BTSO bir ilke imza atarak  “İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” düzenleyecek.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde liderliği olan Bursa’yı tasarım ve dizayn şehri yapma yolunda iddialarını dile getirdi.
Bu kapsamda ‘Yaratıcılık ve Tasarımsal Düşünce Geliştirme Çalıştayı’, ‘Otomotiv ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı’, ‘Atölye Çalışmaları’, ‘Sanat ve Tasarım Etkinliği’, ‘Trend Alanları’, ‘Canlı Zanaatkar Performansları’ ve ‘Otomotiv ve Tekstil Tasarım Yarışması’ gibi etkinlikler hayata geçirilecek. Ayrıca ‘İnovasyon Tüneli’, ‘Bursa Hatıra Obje Tasarımı Sergisi’, ‘Tasarım Zirvesi’, ‘Bilim Şenliği’, ‘Animasyon Festivali ve Yarışması’ ile ‘Fashion Night’ programları da var.

 Klarnet korosu  ve Şenlendirici

İstanbul Klarnet Korosu ‘Muhteşem Klarnet Sirki’ ve Hüsnü Şenlendirici, Nilüferliler’i fethetti.
Şef Serdar Yalçın’ın yönetttiği İstanbul Klarnet Korosu ‘Muhteşem Klarnet Sirki’ ve Hüsnü Şenlendirici, tam not aldı.
Bu arada  illüzyonist ve jonglör Kerem Eser’in yaptığı illüzyon gösterileri ile görsel şovlar da geceye ayrı bir renk kattı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.