Hava Durumu

Rektör Kılavuz ve 1 Mayıs

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2021 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 08:16

Evet, 1 Mayıs ile ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlar gerek basın bülteni, gerekse sosyal medya paylaşımları olarak açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Saim Kılavuz Hocanın twitterdaki açıklaması ilgimi çekti. 1 Mayıs ile ilgili olarak rektörlerin açıklamalarına çok alışkın değildik.

Bakın Kılavuz Hoca ne diyor:

"Emeğin kutsallığını Rasulullah (S.A.V) Efendimiz şöyle tarif etmiştir:

'İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz!'

Toplumumuzun kalkınmasında gerçek bir dinamo görevi üstlenen tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum."

Rektör Kılavuz'u duyarlılığından ötürü kutluyorum.

Bu arada uzmanlık alanında verdiği referansı da değerli buluyorum. Dini temalı bu tür referanslara ihtiyacımız. Din adına yeterince saçma sapan, dinle ilgisi olmayan açıklamalardan bunaldık. Bu açıklamalar toplumu dinden soğuttu.

AB - TÜRKİYE İLİŞKİLERİ VE KAYMAKCI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (BALKANTÜRKSİAD) geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantıları devam ediyor.

BALKANTÜRKSİAD'ın 28. Sinerji Toplantısı, bugün 10.30'da facebook üzerinden gerçekleşecek.

Toplantının ana teması AB-Türkiye ilişkilerinde yeni başlangıç. Konu hakkında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve T.C. Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın katılımıyla online gerçekleştirilecek.

Faruk Kaymakcı, 21 Mart 1968 tarihinde Tosya'da doğdu. Şubat 2017'de AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğine getirilen Büyükelçi Kaymakcı, Ağustos 2018'de Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı görevini üstlendi.

Devlet bursuyla 1989-1992 yılları arasında Fransa'da Strasburg Üniversitesi'nde AB araştırmaları ve İngiltere'de London School of Economics'te AB Ekonomi Mastırı yaptı. Kaymakcı ayrıca, 1999-2000 yılı eğitim döneminde Avrupa Komisyonu bursuyla College of Europe'ta AB Politikaları Mastırı elde etti.

Yurtdışında Trablus Büyükelçiliği, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilciliği ve üç kez Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nde görev alan Kaymakcı, 2011-2013 yılları arasında Türkiye'nin Basra Başkonsolosu, Ekim 2013 - Ocak 2017 tarihleri arasında da Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Ayrıca, 2004 yılında Afganistan'da NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

Bakalım bugün Büyükelçi Kaymakcı, bizlere neler anlatacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.