Hava Durumu

Rotary ve geleceğe doğru bakmak

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2015 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 07:10
Ne hikmetse bazı kesimlerce hoş bakılmayan sosyal derneklerin başında Rotary Kulüpler gelir. Halbuki Rotary Kulüpler yerelden, bölgesele; ulusalda, uluslararası alana kadar bir biçimde topluma bir şeyler koymaya çalışan derneklerdir.
Bugün dünya çocuk felci yok edilmiş ise bu Rotary Kulüplerin uluslararası bazda verdiği bir mücadele sonucu yok edilmiştir. Ülkemizden somut bir örnek vermek gerekirse 1999 depremi sonrası yıkılan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi ülkemizde Rotaryenler tarafından sıfırdan yapılmıştır. Sizlere yerelde ve ulusalda sayabileceğim çok sayıda örnekler var.
Çarşamba akşamı Sheraton Otel’de bir ilk gerçekleşti. Bursa’daki 17 Rotary Kulüp tarihleri boyunca ilk kez bir arada ortak toplantı yaptılar. Ayrıca bir başka ilk de, Uluslararası Rotary’nin gelecek dönem başkanlığı için aday olan bir kişi ilk kez Bursa’ya gelmesiydi.
Bu iki ilk Yeşil Rotary Kulübü organizatörlüğünde düzenlenen ortak toplantıda gerçekleşti. Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Hülya Köseleci’nin konuşması ile başlayan toplantıda bölge sekreteri Can Köseleci 2440 Bölge Federasyonu hakkında bilgi veren ve üye kulüplerin projelerini anlatan  bir sunum yaptı. Önümüzdeki dönem 2440 Bölge Guvernörü Reha Akın da bir konuşma yaptı.
Daha sonra bazı kulüplere üye kabul töreni yapıldı. Son olarak da 2016-2017 dönem Uluslararası Rotary Başkan adayı Amerikalı John Germ  “Geleceğe doğru bakmak” başlıklı bir konuşma yaptı.
Konuşmasında 3 tip insan olduğunu belirten Germ, bunlar seyredenler, yapanlar ve ne olduğunu merak edenlerdir, diyerek şu öyküyü anlattı:
“Bir düşmanım vardı, yüzünü hep görmeye çalıştığım. Çünkü nereye gidersem gideyim görünmeden izlerdi adımlarımı.  Planlarıma ayak direrdi, hedeflerimi engellerdi, yoluma  dikilirdi. Büyük bir amaç için çalışıp çabaladığımda  gaddarca derdi ki bana, “hayır!”.  Bir gece başarısızlıkların içinde gözüktü; onu yakaladım ve sıkıca tuttum. En sonunda yüzüne bakabildim ve gördüm ki kendimim. 
Evet kendi kendinizin düşmanı olmayın. Olumlu bir bakış  açısı geliştirin. ‘Yapabilirim’ deyin. Başarılı bir  bakış açısı elde etme, oluşturma arzunuzun  olması lazım.”
Rotaryenlere kolay gelsin. Topluma hizmete devam.

Dünya Kadınlar Günü ve Baro

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başladı. Amaç çalışma saatlerinin iyileştirilmesiydi. Ancak polisin işçilere ağır müdahalesi ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Bu nedenle 1910 yılından beri  8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmakta. 
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 
Bursa Barosu bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında saat 13:00’te bir basın açıklaması yapacak.
Ayrıca bu  basın açıklamasının ardından “Adalet’in Bir Günü” adlı kısa film gösterimi de gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.