Hava Durumu

Sedat Yalçın neredeydi?

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 08:13

Uzunca bir süredir AK Parti İl eski Başkanı Sedat Yalçın’dan ses çıkmıyordu. Anımsayacağınız gibi kendi yerel seçimlerin aday belirlenme sürecinde 1 Aralık’ta görevinden istifa ederek, partisinden büyükşehir belediye başkan aday adayı olmuş ama seçilememişti.
Dün Sedat Yalçın’ı aradım. Kendisi ile uzun bir sohbetimiz oldu. Nerelerde olduğunu sorduğumda şunları öğrendim.
Bilindiği gibi Sedat Yalçın bir Yeminli Mali Müşavir. Aynı zamanda da uluslar arası bir bağımsız denetleme kuruluşunun Bursa temsilcisi. Kendisi dört aya yakın bir süredir yurtdışındaymış. İngiltere’de Bağımsız Denetleme Raporları’nın İngilizce yazımı konusunda teknik bir eğitime katılmış.
Geçtiğimiz hafta sonu gelmiş.
Hoş geldiniz diyorum.


BTSO İnşaat stadyumu gezdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) inşaat komitesi üyeleri, FIFA ve UEFA kriterlerine göre inşa edilen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nu gezdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun asma-germe membran sisteminin uygulanacağı dünyanın sayılı stadyumlarından biri olacağını belirten BTSO Meclis Üyesi ve BTSO İnşaat Konseyi Yöneticisi Ali Tuğcu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu gibi önemli yapılarda yapım süreçlerinin incelenmesi ve bilgi paylaşımı, inşaat sektörü açısından son derece faydalıdır. “ dedi.Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısı Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ görünümünde olacak. 6 kat olarak 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren stadyum, 8 bloktan oluşuyor. 45 bin seyirci kapasiteli stadyumda kapalı otopark, 652 araç ve 2 otobüse hizmet verebilecek şekilde inşa edildi.

 

Selahattin Demirtaş, Bursa’da

Bursa geçtiğimiz hafta sonu ilk cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ağırlamıştı. Bugün de ikinci aday Selahattin Demirtaş, Bursa’da.
Kendisi Zeugma Restaurant’ta basın ile buluşacak.
Selahattin Demirtaş kimdir, diye merak edenlere notum şöyle:
10 Nisan 1973’te Palu, Elazığ’da doğdu. Zaza kökenli siyasetçi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve Halkların Demokratik Partisi eşbaşkanı.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde BDP’nin desteklediği bağımsız aday olarak Hakkari ‘den aday oldu ve seçildi. 2014 Ağustos ayında ilk defa cumhurbaşkanlığının halk tarafından belirleneceği seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’nden cumhurbaşkanı adayı oldu.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Demirtaş bir süre serbest avukatlık yapmıştır.Demirtaş, 2006 yılında İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.