Hava Durumu

Şehir Tiyatromuz ve 'Her Yerde Tiyatro'

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 07:57

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun temelleri 1996 yılında Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı Tiyatrosu adıyla atıldı. 2006 yılından itibaren de Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak hizmet veriyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Her Yerde Tiyatro" projesi kapsamında, yaz boyunca 2 ayrı oyunla tiyatro izleme olanağı bulamayan Bursalılar'la buluşacak.

Şehir Tiyatromuzun usta sanatçıları "Çırçır Sefası" ve "Çemberimde Gül Oya" adlı oyunlarını ilçelerde sergileyecek. Ayrıca, Bursa Karagöz Müzesi'nde de ağustos ayı boyunca gölge oyunu gösterileri ücretsiz olarak izlenebilecek.
"Mandıra Sefası" adlı Karagöz oyununun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan "Çırçır Sefası", Şehir Tiyatrosu sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahneleniyor. Müzikleri Ömer Göktepeliler'e ait olan oyun, tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu'nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişiyor.

Şehir Tiyatrosu sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen "Çemberimde Gül Oya" oyunu ise türünün bir yansıması olarak yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli bir gösteri sunuyor.

Ayrıca, gölge oyunu sanatçısı Hayali Tayfun Özeren tarafından oynatılacak Geleneksel Karagöz Oyun Metinleri olan "Kari Kadim ve Nev-i İcat Oyunlardan Seçmeler", ağustos boyunca her hafta salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri saat 14.00'te, cumartesi günleri saat 12.00'de sergilenecek.

Barodan tasarılara tepki

Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu, TBMM'ye sunulan yeni yasa tasarılarına karşı çıktı. Bilindiği gibi bu tasarılarla il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesi ve sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimlerinin, nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılacak olması gündeme geldi.

Tasarının, 2016 yılında geri çekilen ve kız çocuklarıyla evlenmeleri halinde istismarcılarının cezalandırılmamalarına yönelik çağdışı teklifin farklı bir versiyonu olduğu savunuldu.
Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Atila Atik ile Sayman Metin Öztosun, yönetim kurulu üyesi Hüsniye Altın Yeşil ve bir grup avukatın katıldığı basın açıklamasını, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nazlı Ceren Şendoğan okudu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.