Hava Durumu

Şimdi liderlik zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2016 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 04:37
Lider bir grubun üyesi olan ve ait olunan grubun etkinliklerine yön veren, koordine eden kişidir. 
Aynı zamanda bu kişi yani lider bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan, çevreyi yönetmek için sorumluluğu; sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir. 
Yine gerektiğinde aldığı zor kararların ve sonuçlarının ardında durmasını bilen kişidir. Burada lider başkalarından aldığı bilgilerle bilgili olabildiğini, ancak sadece kendi aklı ile akıllı olabildiğini bilir. Bu gerekçelerle lider çevresine danışır, ancak son kararı tüm sorumluluğu alarak hep kendisi verir.
Herkes ülkemizin tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığı konusunda aynı fikirde. Bu kritik dönemde başlayan diyalogların kutuplaşma ve düşman görme eğilimlerini yıkmaya başladığı sevindirici.
Kimse bir anda, bir uzlaşı beklemiyor. Diyalog başlaması toplumun nerede ise tamamını mutlu etti. Bu süreçte devletin temel taşlarını oluşturan asgari müştereklerde (Cumhuriyet, laiklik, hukukun üstünlüğü ve demokrasi) birleşilerek temel taşların üzerine güçlü ve şeffaf bir demokrasi kurmalıyız.
Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir görev düşüyor. Erdoğan kurduğu partide şimdiye kadar yaptığı liderlikte tek parti döneminin ardından en uzun süreli tek başına iktidarı yarattı. 
Şimdi ise bu ülkenin, bu süreçte onun liderliğine ihtiyacı var. Onun gibi karizmatik ve egosu yüksek liderler için diyalogları uzlaşı götürmek zordur. Ama Erdoğan, 15 Temmuz sonrası verdiği mesajlarla bu yolu açmıştır.
Şimdi liderlik zamanı.

Olgunluk dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasi yaşantısındaki olgunluk dönemini yaşamakta. 
Onun grafiğini çizen ve onun başarılarını yakalayan bir insanın televizyonun karşısına çıkıp, “Yanlış yaptık. Bizi Allah ve milletimiz affetsin” demesi kolay bir şey değildir.
Siyasetimizde de sıkça görülen bir şey değildir. Saygı duyulacak bir davranıştır.

Tarihsel fırsat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük sınav beklemekte. Seçilirken aldığı oy oranı ne olursa olsun, pratikteki ve teorideki konumu ne olursa olsun, Erdoğan herkese liderlik yapmalı.
Bunu ona oy veren ve vermeyen herkes, bu süreçteki yönetimiyle konuyu içselleştirmeli. 
Çünkü ülkenin şu anda çok önemli bir liderliğe gereksinimi var. Bunu da yapacak kişi Erdoğan’dır. Muhalefette ülkenin çıkarları doğrultusunda buna hazır. Bu tarihsel bir fırsattır. Ve Erdoğan’ın misyonudur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.