Hava Durumu

Şimdi Mudanya zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2014 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2014 07:28
Mudanya Belediyesi ‘’Şimdi Mudanya Zamanı’’ sloganıyla 5 gün sürecek olan Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü etkinlikleri dün görkemli biçimde başladı.
Bu etkinlikler kapsamında dün resmi açılış töreni yapıldı. Daha sonra da bir tekne turu ve Yılmaz Güney’in Yol filminin gösterimi yapıldı. 
Dün ayrıca Mudanya’nın kardeş şehri  Mecidiye kenti Belediye Başkanı Marian Iordache ve beraberindeki heyet,  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti.
Romanya’nın Mecidiye kenti Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1849 yılında kurulan bir kent.
Mudanya ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mecidiye kenti Belediye Başkanı,  mütarekenin 92. yıldönümünde ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki önemine dikkat çekip, “Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefini destekliyoruz. Ancak Müslüman kimliği nedeniyle AB’nin Ankara’ya sıcak bakmadığını da biliyoruz.” dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Mudanya Mütarekesi’ne yeninden hayat vermenin çocukluk hayali olduğunu ifade ederek, “Mütareke, Lozan antlaşmasının kapısını araladı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki önemli mihenk taşlarından biri oldu” diye konuştu.

Siyah incirimizi koruyalım

Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesindeki Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) bir süre önce önemli bir kampanyaya imza attı. 
Adı “Bursa Siyah İncirini Koruyalım” kampanyası.
Bu kapsamda bugüne kadar 3 bilimsel toplantı hayata geçirildi.
UYMSİB Başkanı Dr.Salih Çalı, Bursa siyah incirinin korunması ile ilgili önlemleri olduğunu dile getirerek “Tarım ilaçlarının incire bulaşmaması konusunda çok dikkatli olunması gerekmektedir.  Denetimlerin üst düzeyde yapılması gerekiyor. Bu seneki olumsuz hava koşullarının incirde birtakım sorunlara yol açtığı da ortadadır. Üreticilerin çevre temizliği konusuna odaklanması gerekiyor. İlaçlama yöntemi bizler için en son çaredir. İlaçlamaya gelene kadar 7-8 çeşit koruma yöntemi vardır. İlk önce alınması gereken kültürel önlemlerdir. Çevre ve halk sağlığı ön plana çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Timsah Arena yeni sezona hazır

UEFA’nın son kriterlerine uygun olarak inşa edilen ve tamamlandığında dünyanın sayılı stadyumları arasına girecek olan 45 bin kişilik yeni stadyum, yeni sezona yetişecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte stadyumda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 
Stadyumda kullanılacak koltukları belirleyen ve çatı kaplamalarındaki son durumu kontrol eden Başkan Altepe, Bursa’nın yeni sembolü olacak en önemli anıtsal yapılardan biri olan stadyumdaki çalışmaların yeni sezona kadar tamamlanacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.