Hava Durumu

Sonsuza kadar barış ve Mudanya

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 06:52
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçildiği günden beri Mudanya’yı konumlandırırken, “Barışın Başkenti: Mudanya” vurgusu yapıyordu. 
Şimdi, Türkyılmaz “Mudanya ve Barış” konusunu uluslararası platforma taşıyor. Bu kapsamda 460 kişi, 30 Ağustos tarihinde “Dünyanın en büyük barış sembolünü” oluşturacak.
Etkinlik Mudanya Kumyaka’da denizde gerçekleşecek. Hayri Türkyılmaz bu konunun duyurusu için yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.
Yaklaşık 50 yıldır, özünde nükleer silahsızlanma amacıyla İngiltere’de Gerald Holtom tarafından çizilen sembol onun ölümünden sonra başırın sembolü olarak kullanılmaya başlanmıştı.
Holtom’un ölmesi ile “Barış: Bir sembolün hikayesi” isimli bir kitap yayınlandı. 
Bu kitaptan sonra başta bir dönemin Çiçek Çocukları: Hippiler ve kadın direnişçiler bu sembolü kullanmaya başladı. 
Hemen hemen bütün protestolarda artık bu işaret kullanılıyordu.
Sembolün çıkış noktası ise tamamen bayrak dili ile ilgiliydi. Nükleer (Nuclear) kelimesinin baş harfi N bayrak dilince bayrakların iki yana açılması ile gösterilir. Silahsızlanma (Disarmament) kelimesinin ilk harfi olan D ise bir bayrağı aşağı diğerini yukarıya kaldırmış bir şekilde gösterilir. Semboldeki yuvarlak ise yeryüzünü simgeler.
Evet “Sonsuza kadar barış” diyoruz.

BTÜ çalıştayı yapıldı

Bursa Teknik Üniversitesi Kestel’e yapacağı kampüs için çalıştay düzenledi.  Çalıştay, Kestel Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. 
Çalıştaya, AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ile BTÜ öğretim üyeleri katıldı. 
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “BTÜ çok iyi planlanmış yeni kampüsü ile bir bütün olarak büyük başarılara imza atacaktır” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi uzun zamanda kenarda, köşede bir üvey evlat gibi duruyor.  
Yeri yurdu belli değil. Adeta emanet gibi. 
Bu sürecin bir an önce tamamlanmasının ardından yeni kampüsünde ülkemiz ve Bursa’ya katma değer yaratan işler yapmasını diliyoruz.

MMO’dan toplantı

TMMOB Bursa Makine Mühendisleri Odası, bugün bir basın toplantısı düzenliyor.
 Oda bu toplantıda işyerlerindeki güvenlik önlemlerinin ertelenmesi konusuna değinecek.
Bilindiği gibi Bakanlar Kurulu çıkardığı kararname ile işyerlerinde güvenlik önlemlerini 4 yıl daha erteledi. Bu da bir bağlamda işyerlerinin güvensiz olmasını getiriyor.
Oda yetkilileri bu konuda “Yaşanacak sorunlardan, sadece işverenler değil, aynı zamanda ‘Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat Ve Koruyucu Sistemler İle İlgili Yönetmeliğin” (ATEX)  uygulamasının ertelenmesinde imzası olanlar da sorumlu olacaktır” görüşündeler.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.