Hava Durumu

Sütaş’taki gerçekler

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 08:01

Sütaş, Bursamızın ulusal ve uluslararası alandaki en saygın markalarından biridir. Bu saygın markamız alanında yıllardır ülkemizde bir numara koltuğunda oturmaktadır. Şirket bir aile şirketi olarak tamamı aileye ait, yabancı sermayesi bulunmayan bir şirkettir.
Bugün, Türkiye’nin ilk 500 şirketi sıralamasında 51. sırada olan bu kurum, sevgi ve saygının hakim olduğu 4.000 kişilik huzurlu bir ailedir. Yüksek bir performansla yıllardır sektörünün en sevilen, en güvenilen ve lider markası
Ülkemizde ne hikmetse başarı çeşitli neden ve gerekçelerle cezalandırılmaktadır. Bu şirket hiçbir günahı yok iken sadece bir ulusal gazeteye(adı lazım değil) istedikleri kadar reklam vermediği gerekçesiyle cezalandırılmak istenmiş ve manşete taşınan iddiaların daha sonradan hiçbir gerçeği olmadığı ortaya çıkmıştır.
Şimdi de Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığı gibi çok önemli bir görevden ayrılmasına yol açan “Sendikalı işçiler çıkarıldı. Sendika üyelerinin üstüne gübre döküldü.” iddiaları, gündemdedir.
Konunun diğer tarafı dinlendiğinde ise SÜTAŞ Yönetim Kurulu şu açıklamaları yapmakta:
“Sütaş çalışanları, gerginlik, huzursuzluk, kavga ve kutuplaşma ortamı istememektedir. Böyle bir ortamın, sendikaya üye olmuş çok sayıda çalışanımızın, sendikadan istifasına sebep olduğunu sendika yöneticilerinin  çok açık bir şekilde görmüş olmaları gerekir.                 
Sendikadan istifa etmeleri için çalışanlarımızın baskı altına alındıkları, ellerinden e-devlet şifrelerinin zorla  alındığı iddia edilmektedir. Bu bir “yavuz hırsızlık” örneğidir. Çünkü; bize çalışanlarımız tarafından iletilen şikayet, tam tersine, e-devlet şifrelerinin, sendikaya kayıtları yapıldıktan sonra, kendilerinden habersiz olarak değiştirildiği ve bu şekilde sendikadan istifa etmelerinin engellendiği  yolundadır.  Pazar günü yapılan çevre düzenlemesi çalışması kapsamında, saat 17:00 sularında, kimse yokken, en son olarak, çim alanların gübrelenmesi  işlemi yapılmıştır. Ertesi gün gelen göstericiler, bu mahaldeki sulama fıskiyesini kırıp su borusunu patlatarak ve bordür taşlarının bir kısmını kırarak, alandaki gübreyi suyla birlikte asfalta süpürmüşler, etrafa yayılmasına yol açmışlardır.”
SÜTAŞ, Bursa ve Türkiye için önemlidir.

Neriman Bale 30 yaşında

Dile kolay, tam 30 yıl. Bir şeyin temel kalitesi onun sürdürülebilirliği ile de önemli ölçüde bağlantılıdır. Bursa’ya bundan 30 yıl önce ilk kez baleyi getiren Neriman Nihal Bekiroğlu’nun kurduğu Neriman Bale Okulu dün Merinos AKKM’de 30 yıl galasını yaptı.
İki perdelik galada ilk bölümde  Kuğu Gölü’nün ilk perdesinin tamamı sergilendi. Her yaştan bale sanatına gönül veren kızlı-erkekli çocuk ve gençleri izlemenizi isterdim.
Tek kelimeyle, muhteşemdi.
Neriman Hocam her yılki gibi bu yıl da gözyaşlarını tutamadı.
Neriman Bale Okulu’nun 30. yaşını kutluyor, bizlere baleyi sevdiren okul sahibi Neriman Nihal Bekiroğlu’na teşekkür ediyorum.

Arda Turan Bursa’da

Futbolumuz uluslar arası arenadaki iftiharı milli futbolcumuz Arda Turan bugün Bursa’ya geliyor.
Pazartesi günü milli futbolcumuz Arda Turan, 14:15’te Burulaş helikopter pistinde karşılanacak. Ardından Starpark Podyum şubesini ziyaret edecek ve Özgen Çay Bahçesi’nin açılışına katılacak.
Arda’ya hoş geldin diyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.